Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hispaania sõjaväes ja politseis „muutuvad“ mehed naisteks, sest see on materiaalselt kasulik

-
11.03.2024
Hispaania sõdurid Poolas – mehed, naised või midagi vahepealset?
© Scanpix

Hispaanias on sõjaväelased ja politseinikud hakanud üha massilisemalt „vahetama“ oma sugu, et saada kasu naistele mõeldud soodustustest.

Hispaania vasakvalitsus võttis 2022. aastal vastu seaduse, millega inimene saab ilma mingi diagnoosi ja arsti kinnituseta vahetada oma sugu juriidiliselt. Samas on jätkuvalt suurendatud naistele mõeldud soodustusi sõjaväes ja politseis. 2022. aastast on Hispaaniale kuuluvas Ceuta linnas (Põhja-Aafrikas) „vahetanud“ juriidiliselt sugu 41 meest. Ainult neli neist on vahetanud ka nime ja suur osa neist (37) töötab sõjaväes või politseis.

Näiteks ütleb kapral Roberto Perdigones, et teenib nüüd rohkem ja on kolinud suuremale elamispinnale. „Välimuselt tunnen end heteroseksuaalina, kuid sisemiselt olen ma lesbi. Ja see viimane on asi, mis loeb. Seepärast otsustasin muuta juriidiliselt oma soo naiseks,“ ütles endiselt habet kandev Perdigones.

Väidetavalt vahetavad Ceuta mehed sugu ka ametikõrgenduse lootuses. Perdigonese sõnul oli just nn positiivne diskrimineerimine tema otsuse üheks ajendiks. „Minu pension suureneb, kuna naistele makstakse ebavõrdsuse tasandamise kompensatsiooni. Ja minu palk on 15% suurem, kuna olen nüüd ema,“ rääkis ta. Lisaks on tal nüüdsest väeosas oma barakk eraldi vannitoaga.

Ajalehele El Español rääkinud allika sõnul vahetavad sõjaväelased ja politseinikud sugu osaliselt ka protestiks progressiivsete seaduste vastu. Allika arvates suureneb sugu vahetavate meeste arv veelgi.

Hispaania seadused lubavad vahetada juriidilist sugu lihtsustatud korras ja selleks ei ole vaja ei psühholoogi ega arsti tõendit. Alates kaheteistkümnendast eluaastast võivad juriidilist sugu vahetada ka lapsed, ent selleks on siiski vaja kohtu luba. 14- ja 15-aastaste laste puhul on vajalik lapsevanemate luba.

Hispaania valitsust on woke-poliitika läbisurumise eest kõvasti kritiseeritud. Samuti on osasid samme tabanud tagasilöögid, näiteks ebaõnnestus seksuaalse nõusoleku reform, mille käigus vabastati enneaegselt terve hulk seksuaalkurjategijaid.

Möödunud aasta üldvalimistel kaotasid Hispaania sotsialistid küll kõvasti toetust, kuid säilitasid siiski napi enamuse.

Allikas: The Telegraph