Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Avatus” ja “mitmekesisus”: Pakistani illegaal korraldas Lätis inimkaubandust

-
11.03.2024
Läti piiridel käib Venemaa ja Valgevene hübriidsõda.
© Scanpix

Alljärgnev uudis näitab seda, kuidas liberaalne “avatus” lubab illegaalidel tormata mööda Euroopat ja jõuda otsaga agressorriikidesse, eesmärgiga vedada migrante. Ilmselt on ka Eestis küllaga neid, kes on tänu piirikontrolli puudumisele (v.a. idapiir) on ennast siia sisse seadnud ja teevad hämaraid asju.

Latgale ringkonnakohus karistas Pakistani kodanikku 19 põgeniku Lätisse smugeldamise eest kuue aasta ja ühe kuu pikkuse vangistusega, teatas prokuratuur BNS-ile.

Lisaks määras kohus süüdimõistetule lisakaristuse – karistuse kandmise järel Lätist väljasaatmise seitsmeaastase sissesõidukeeluga. Kohus jättis süüdimõistetu kuni kohtuotsuse jõustumiseni vahi alla.

Süüdimõistetu, kes kuulub suure tõenäosusega mõnda kuritegelikku jõuku, kolis ebaseaduslikult ilma reisidokumentideta Itaaliast Lätti, Daugavpilsi. Seejärel sisenes ta ebaseaduslikult Valgevenesse, kust naasis koos tosina ilma kehtiva viisa ja elamisloata India ja seitsme Afganistani kodanikuga ebaseaduslikult Lätti.

Näidates migrantidele liikumissuunda, toimetas süüdimõistetu nad edukalt Lätti piiriületuseks keelatud kohtadest. Piirivalve tõkestas smugeldaja omakasupüüdliku tegevuse. Eeldatakse, et see isik kavatses selliseid kuritegusid toime panna pikka aega ja korduvalt, märkis prokuratuur. Kohtuotsuse saab edasi kaevata. (BNS)