Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I “Kindlates kätes”: senistest maksutõusudest eelarve lappimiseks ei piisa – valitsus läks pensionide kallale ja kavandab riigikaitsemaksu

-
11.03.2024
Laadime sisu...

Järgmiste aastate riigieelarves laiutab jätkuvalt mitmesaja miljoni euro suurune maksuauk. Valitsus kehtestab järgmisteks aastateks küll mitmeid uusi makse ja maksutõuse, ent eelarveaugu lappimiseks nendest ei piisa ning nägemust, kust raha leida, valitsusel veel pole. Peale uute maksude ja maksutõusude…

“Meil hetkel kehtiv eelarvestrateegia on olemas, aga meil on laiapõhjalise riigikaitse maks ette nähtud 430 miljonit eurot ehk siis see võiks olla kaheprotsendine maks tulude pealt kõigile, kes tulusid teenivad – nii ettevõtted kui ka tavalised inimesed,” selgitas Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees, siseminister Lauri Läänemets.

See paneb järjekordse hoobi töötavale inimesele ning kujutab endast põhimõtteliselt täiendavat tulumaksu.

Kuigi praegused valitsuspartnerid enne valimis maksude tõusust midagi ei rääkinud ja lubati hoopis paremat elu, siis kõik on kläinud vastassuunas.

Pensionärid mäletavad veel reklaame, kus Kaja Kallas televiisorist penskarite tuppa diivanile prantsatas ja lubas suuremaid pensione.

Kaja Kallas tunnistas valitsuse pressikonverentsil, et koalitsioonilepinguga lubati tõesti keskmise pensioni tulumaksuvabastust, aga nüüd on riigil tekkinud teised rahalised vajadused ja tuleb vaadata, kust kulusid kokku hoida.

Kaja Kallas rääkis, et keskmise pensioni tulumaksuvabastus on küll koalitsioonileppes sees, aga nüüd on riigil teised rahalised vajadused. „Me peame selle sammu tegema, sest need uued rahalised vajadused, mis meil on ka riigikaitsega seoses, on meile selle väljakutse esitanud, et me peame vaatama, et saaks ka kulusid kokku hoida.“

Valitsus otsustas, et alates 2025. aastast jääb pensionide tulumaksuvaba piir püsima 776 eurole kuus. Samas kasvab rahandusministeeriumi prognoosi järgi keskmine pension 2025. aastal 826 euroni. Seega peaks 2025. aastal prognoositavalt keskmiselt pensionilt tasuma tulumaksu 11 eurot kuus ehk 132 eurot aastas.

 

Vaata videost, kuidas Kaja Kallas lubas Reformierakonna valimisreklaamis, et pensionäride tulevik on kindlates kätes, sest keskmine pension saab tulumaksuvabaks. Teises videos näeb paroodiat samast Kaja Kallase reklaamist.