Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister Kaja Kallas näib arvavat, et ega seitse last eriti rohkem raha vaja kui üks laps

-
12.03.2024
Suurperel tuleb iga kuluartikkel korrutada laste arvuga ja see tühjendab rahakotti jõudsalt.
© Scanpix

Peaminister Kaja Kallas, kes tõi pensionäridele eeskujuks oma vanemad, kes toetusi ei küsi, on ääretult  elukauge ja seda ta tõestab päevast päeva.

Kaja Kallas rääkis esmaspäeval Riigikogus: “Jah, me vähendasime seda toetust, sest need toetused olid üle mõistuse suured. /…/  Kui vaadata teisi riike, siis Eesti lastetoetused, peretoetused on kõige heldemad Euroopas.”

EKRE saadik Rain Epler ütles selle peale: “Jutt sellest, mida rohkem sul on lapsi, seda kergem on sul toime tulla, ei vasta tõele. Millegipärast peaminister sellest aru ei saa.“

Tõenäoliselt ongi Kaja Kallase mõttemaailm sedavõrd primitiivne, et ta vaatab: viielapseline pere saab 650 eurot igakuist toetust, see on ju suur raha, nad suplevad jõukuses, kärbime nende arvelt. “Empaatiline” peaminister ei saa aru, et selles peres on vaja söögikordadeks seitse einet, reisides või üritusi külastades tuleb osta seitse piletit, telefoni- ja muud arved on seitsme inimesed omad, veekulu on seitsme inimese pesemiste pealt jne.

Primitiivne mõtlemine suurperede rahakast elust on tegelikult paljudel, nad ei kujuta ette, kuidas iga lisandunud laps kulutusi tõstab. Kui tavaline karjäärinaine ostab vastlakukli hinnaga 2 eurot, siis perel (vanemad + 5 last) läheb see maksma 14 eurot.

Kaja Kallas on elukauge, nagu näitas tema väide, et ta võitlevat igal Euroopa Ülemkogul Vene sanktsioonide tugevdamise eest – ja meedia kirjutab samal ajal mangaaniärist läbi Eesti, Vene puidu jätkuvast siiajõudmisest Usbekistani kaudu, Maardu ettevõtete Vene-sidemetest jne.

Mart Helme ütles Kaja Kallasele lastetoetuste kohta: “Teie ülesanne valitsuse juhina on seista hea selle eest, et meil oleks ühiskondlik atmosfäär, mis soosib noori naisi, soosib perekondi, soosib lapsi. Aga teie suhtute sellesse põlastavalt, üleolevalt, halvustavalt. Ja sellest on väga kahju.”

Uued Uudised