Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

19. märtsi protest automaksu vastu on tõsine võitlus kogu ühiskonna huvide eest, mitte mugavustsoonis ähkimine

-
12.03.2024
Me peame võitlema endi eest, sest muidu ei tee seda keegi.
© UU

Viimasel ajal on “trollid” asunud levitama ja põlistama seisukohta, et kui inimesed võtavad osa EKRE algatatud aktsioonist „Peatame auto! Peatame maksu!“ ning satuvad seejuures mingil moel seadusega pahuksisse, siis kas erakond maksab kinni nende trahvid?

Tõenäoliselt tuleb igaühel trahv siiski endal maksta. Kogu aktsiooni tõsiduse juures ei hakka EKRE kellegi kätt hoidma ega pisaraid pühkima. Sest aktsiooni eesmärgiks pole mitte see, et Helmed ei peaks automaksu maksma – eesmärgiks on, et mitte keegi meist ei peaks seda tegema. Aga selleks tuleb võidelda ja võitlused pole kunagi kerged, muidu poleks neil selline nimi, vaid oleks “lõbu” või “puhkus”.

EKRE on ürituse korraldaja, aga igaüks võitleb sellel osaledes ikkagi iseenda ja samas meie kõigi eest. Kes kardab või ei taha pahandusi, see jääb koju – nii lihtne see ongi. Kes aga tahab ühiskonda, kus riik inimesi ei röövi, vaid on talle vajadusel toeks, see tuleb koduuksest välja.

Ükski võitlus ei ole kerge ja kandikul ei kanta midagi kätte, eriti veel Reformierakonna aegadel, parem elu tuleb endil kätte võidelda. Oli algusest peale selge, et seda aktsiooni hakatakse saatanlikuks tembeldama, nagu oli ka sarnase aktsiooni “Maksud Lätti” ajal.

Automaksu puhul on mõjukas seltskond, kes tahab selle läbi suruda, nemad on võimul ja nad kasutavad ära kõik, et seda ei toimuks või et see läbi kukuks. Kindlasti hakatakse võimendama ka selliseid momente, et protest hakkab takistama operatiivmasinate tööd jne – tõenäoliselt seda siiski ei juhtu, sest ka protesteerijad annavad endale piiridest aru.

Võimuröövlid kardavad massiproteste nagu hunt tuld, nemad tahaksid protestimeeleolude vaikset tühjakssusisemist, mitte aga välisajakirjanikke küsimas, et mis siin riigis toimub. Nad ei taha, et rahvas pöörduks nende vastu, sestap teevad nad kõik, et rahvas pööraks protesti vastu.

19. märtsil tuleb välja tulla, võidelda ja riskida, aga auhinnaks on võit, maksukoorma tühistamine ja jõukam elu. Olukorras, kus riigivõim aina laob uusi makse ühiskonna turjale ja samas nullib võimalused ühiskondlikeks kokkulepeteks, enam juttudest ei piisa. Ja passiivne kodanikuvastupanu on demokraatlikus ühiskonnas täiesti lubatud. Ameerika iseseisvusdeklaratsioon paneb kodanikele koguni kohustuse kukutada türannia, mis rahvaga ei arvesta.

19. märtsi aktsioon on surve valitsusele, et ta jätaks ära maksutõusud meile kõigile. Kes ei taha enda eest võidelda, jäägu põhukoti peale. Jüriöö-hingega inimesed tulevad välja, jätavad auto mõneks ajaks seisma ja vilgutavad tuledega, et öelda: aitab, me ei luba enda röövimist!

Uued Uudised