Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Venemaa kehtestas “kõige vaenulikumatele“ sissesõidukeelu, teiste seas ka Henn Põlluaas

-
12.03.2024
Henn Põlluaas

Venemaa välisministeerium teatas täna, et keelas paljudel Eesti, Läti ja Leedu „Venemaa suhtes vaenulikult meelestatud“ esindajatel Venemaale sisenemise. Teiste seas on ka riigikogu EKRE fraktsiooni saadik Henn Põlluaas, kes kuulutati Venemaa poolt soovimatuks isikuks juba 2018. aastal.

„Balti riikide vaenulik poliitika Venemaa suhtes, aktiivne lobitöö Läti, Leedu ja Eesti poolt sanktsioonimeetmetele meie riigi vastu, sekkumine Venemaa siseasjadesse, venekeelse elanikkonna tagakiusamine, Nõukogude sõdurvabastajate mälestusmärkide massilise mahavõtmise, ajaloo ümberkirjutamise ja natsismi heroiseerimise barbaarne kampaania ning baltlaste läbi viidav Kiievi režiimi relvi täispumpamise kuritegelik liin nõuavad vastumeetmeid isikute suhtes, kes nendes kuritegudes osalevad,“ öeldakse Venemaa välisministeeriumi veebilehel avaldatud pressiteates.

Venemaa välisministeerium teatas, et Vene stop-listi on viimasel ajal lisatud 347 Balti riikide kodanikku, kelle hulgas on ministrid, parlamendiliikmed, ühiskonnategelased ja ajakirjanikud. Hoiatatakse ka, et nimekirja võidakse igal ajal laiendada.

Eestist on teiste seas venemaa suhtes „kõige vaenulikum“ eestlane EKRE-sse kuuluv riigikogu saadik, endine parlamendi esimees ja presidendikandidaat Henn Põlluaas, kes tunnistati Venemaa poolt persona non grataks juba 2018. aastal. Põhjendust ei olnud lisatud, kuid ilmselt oli see seotud piirilepingute teemaga, mille eest Põlluaas rahvusliku saadikuna seisis.

Henn Põlluaas meenutas, et tema ja kogu EKRE olid ka vastu viisavabaduse kehtestamisele Venemaaga, mida sotsid ja refid toona ajasid, samuti oldi vastu Venemaa agressiivsele käitumisele naabrite suhtes samal ajal kui toonased valitsejad tahtsid Putiniga häid suhteid hoida.

„Selle eest hakati meid russofoobideks sõimama, nüüd sõimatakse putinistideks,“ märkis Põlluaas, lisades, et praeguseks peaks kõikidele selge olema, et EKRE seisukohad olid juba siis õiged.