Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa Liidu laienemine võib kaasa tuua tema lagunemise

-
12.03.2024
See protsess algas Brexitiga.
© UU

Ükski impeerium ei püsi igavesti ja kuigi Euroopa Liit alles kujuneb selleks, on tema mandumine juba alanud, kasvõi sellega, et “barbarid” ehk massirändega saabunud võõrad on jõudmas võimekuseni kontinent üle võtta, tõelisi Euroopa väärtusi hävitatakse “uusväärtustega”, keskus röövib liikmesriikidelt suveräänsust ja EL tahab liikmeks võtta isegi sõdiva ja osaliselt okupeeritud Ukraina riigi.

Kaheldavad arenguid näeb mujalgi. AFP kirjutab: “Euroopa Komisjon teeb ettepaneku alustada Bosniaga liitumiskõnelusi. Von der Leyen ütles Eroopa Parlamendile, et Bosnia näitab, et suudab liikmesuskriteerimid täita ja tema kodanikud soovivad olla “osa meie perekonnast”.”

Aga alles jaanuaris kirjutas Postimees: “RIIGI VUNDAMENDI KALLAL ⟩ Bosnia serblased väljendasid keelatud pühal eraldumisiha ning kiitsid Orbánit ja Putinit.” Suhted Bosnia serblaste ning bosnialaste ja horvaatide liidu vahel on endiselt kehvad, serblased tahavad konföderatsioonist lahkuda, aga Brüssel tahab meeletult oma võimuala laiendada ning pigistab silmad kinni.

Tegelikult pole Balkani- ja teisedki Ida-Euroopa maad praegugi küpsed olema Brüsselile täielikult meele järgi, sest näiteks Slovakkia, Bulgaaria ja Rumeenia on endiselt üsna korrumpeerunud, aga nad ei hakka EL-ile vastu, nagu Ungari ja varem Poola, nad on eurorahade nimel valmis homo- ja vaenukõneseadusi vorpima, kuid samas nende tugev kultuuriruum lihtsalt eirab ideoloogiate ponnistusi. Kõik teevad halva mängu juures head nägu, Brüsselile on tähtis ennekõike allumine, Balkanimaadele euroraha, kulisside taga toimuvad aga hoopis teistsugused protsessid.

Ilmselt jätkub kõik samamoodi, kui EL-iga liituvad Bosnia ja Hertsegoviina, Makedoonia, Serbia, Montenegro, Kosovo, tulevikus Moldova ja Ukraina ja ei-tea-kes-veel. Vahe manduva Lääne-Euroopa ja korrumpeerunud Ida-Euroopa vahel aina kasvab ja see peab kunagi tunda andma, seda enam, et ennast rohepöördega majanduslikult kägistav Euroopa Liit kaotab konkurentsivõime maailmaturul, vaesub, ega suuda enam kinni maksta nii uusi liitujaid, migrandimassi ega sõjakulusid.

Muide, ka Eesti jääb Reformierakonna valitsedes korrumpeerunud Ida-Euroopasse – ka siin ei vastuta mitte ükski võimupoliitik oma tegude eest, nende väärteod ja seaduserikkumised mätsitakse kinni, justiitssüsteem ja meedia töötavad riigivõimu heaks, demokraatia reeglid tallatakse jalge alla (Riigikogu töö- ja kodukord), skandaalid ei pane ka ääretult madala populaarsusega valitsust ja peaministrit taanduma, inimesi kägistatakse maksudega ja majandus on põhjas, aga “eliit” püsib vankumatult võimupiruka küljes kinni. See pole isegi mitte Balkan, vaid lausa Kaukaasia.

Mis puutub euroliidu laienemisse, siis Eesti jaoks on halb see, et oleme muutumas netomaksjaks ning hakkame rohepöörde ja maksukoorma all ägades uusi liikmeid ülal pidama. Hea aga on see, et iga hinna eest laieneda püüdev EL ei pea tekkivatele pingetele enam kaua vastu ja ehk tekib mingi parem lahendus teistsuguse Euroopa näol.

Uued Uudised