Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hakkas pihta: Tartu ülikooli professor ründab Eesti suveräänsust

-
13.03.2024
Milleks Eesti riigi alustalasid ründavale Tartu ülikoolile enam Eesti lipp, piisab Ukraina ja EL-i omast.
© UU

Eestis on juba püütud “tühistada” meie hümni ja võis arvata, et ei lähe palju aega, mil rünnatakse teisigi riigi ja ühiskonna alustalasid. Traditsiooniline peremudel juba lõhuti, nüüd minnakse taas riikluse kallale.

EPL/Delfi avaldas loo “TULEVIKU EUROOPA | Piret Ehin: suveräänsust ei pea kui püha reliikviat kolme luku taga sinimustvalges kastis hoidma”. Juba see pealkiri on rünnak Eesti põhiseadusliku korra vastu.

Eesti riigi loomisel ja taasloomisel pandi kirja loodud riigi põhimõtted ja üks neist on kirjas ka preambulis, nimelt eesti rahvuse säilimise prioriteet. Neid põhimõtteid on juba pikemat aega “tühistatud”, sealhulgas ka Euroopa Liitu astudes, nüüd aga soovitatakse lausa suveräänsusest loobuda. Tegelikult on seda tahet juba ammu näha riiklikus poliitikas, kus on taastatud näiteks NLKP eesmärk vedada Eestisse massiliselt venekeelset tööjõudu.

Piret Ehini loo järel peaks kapo ja prokuratuur juba tegelema põhiseadusliku korra õõnestamise küsimusega, sest vasakprofessor “tühistab” põhimõtteid, mille alusel riik loodi. Muide, 1990. aastatel üritas Kreml igati tõestada, et kolm Balti riiki olevat uued riigid, mitte 1918. aastal loodud riikide õigusjärglased. Nii mõeldakse seal siiamaani ja Ehin mängib neil trumbid kätte.

Kui suveräänsusest on nii lihtne loobuda, siis on see relv ka venemeelsetele: kui 1918. aastal loodud riik “tühistatakse”, siis on neil sisuliselt õigus taotleda ka Nõukogude Liidu taastamist või Venemaaga ühinemist. Sest siis oleks tegu uue riikluse põhimõtete aruteluga, kus demokraatia reeglite järgi võib pakkuda erinevaid variante.

Minnes Eesti suveräänsuse kallale, lastakse pudelist välja eriti kuri ja õel džinn, mis neelab nii Eesti riigi, eestlased kui ka meie keele ja kultuuri. Targad inimesed on öelnud, et iseseisvat riiki on vaja ainult eestlastele, teised kõik saavad hakkama mistahes muu riikluse vormiga (europrovints, oblast). Paistab, et kummardus tehtigi “teistele”.

Räägitakse ka sellest, kuidas Eesti on saanud ajaloos kahel korral suure õnnistuse, oma riigi, millest unistavad tiibetlased, katalaanid, šotlased, korsiklased, kurdid ja paljud teised. Eesti “piretehinid” aga soovitavad see niisama loovutada – ja siis on kindel, et kolmandat võimalust ei saa eestlased enam kunagi.

Kurb on see, et Eesti rahvusriigi au ja uhkus, Tartu Ülikool, käib ühe oma professori kaudu välja sellise hävituspataljonliku idee. Aga mida Vene luurajaid võõrustava marksistliku hinguse saanud “alma materist” enam ongi oodata. Ja päris kindlasti pole oodata, et kaporatuur põhiseadusvastast rünnet uuriks. Ainult rahvusmeelsed eestlased saavad veel olukorda päästa.

Uued Uudised