Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hetk Riigikogu infotunnist: peaminister Kaja Kallas ründab saadikuid ka täiesti ilma põhjuseta 

-
13.03.2024
Klähviv peaminister.
© Uued Uudised

Kolmapäevases Riigikogu infotunnis sõlmus terav sõnavahetus peaminister Kaja Kallase ja Keskerakonna saadikute vahel, mis näitab, kuivõrd konfliktne on “klähviv” valitsusjuht.

Keskerakonna saadik Aleksandr Tšaplõgin esitas küsimuse majanduslanguse kohta, mille peale peaminister Kaja Kallas hakkas ilkuma: “Aitäh! Kõigepealt kui see, et nüüd te istute seal taga – vanasti te istusite siin ees –, näitab, kui palju Keskerakonda enne oli ja kui vähe teid nüüd on, siis see on tegelikult päris drastiline…”

Riigikogu esimees Lauri Hussar pidi sekkuma: “Ma vabandan! Ma vabandan! Ma täpsustan nüüd ühe olulise asja. Aleksandr Tšaplõgin pidi istuma sinna taha, sellepärast et tema pult siin ees ei töötanud. Ehk siis see on tehniline põhjus. Aleksandr Tšaplõgin istub jätkuvalt Riigikogus siis kohal number viis. Jah, nii et see on Aleksandr Tšaplõgini koht. Aga palun jätkate vastust.”

Anastassia Kovalenko-Kõlvart kommenteeris: “Aitäh, austatud esimees! Tegelikult on päris kurb, kuidas peaminister lubab endale selliseid kommentaare ja talle pakub raskelt nalja, kui tehnilise põhjuse pärast peab mõni saadik istuma teisel kohal. Ma protseduurilise mõttes mainin ära ka, et mina täna ka ei istu mitte oma tavapärases kohas, sest ka minul pult ei tööta, aga ma tänan esimeest, et te pöörasite koheselt tähelepanu ja katkestasite peaministri sõnavõtu.”

Vadim Belobrovtsev lisas: “Mul ongi küsimus konkreetse protseduuri kohta, sest ma arvan, et teie istungi juhatajana peaksite peaministri ikka korrale kutsuma, sellepärast et see ei ole esimene kord, kui konkreetsetele küsimustele vastuste asemel tulevad mingid kommentaarid, mis ei ole teemaga ega nende küsimustega absoluutselt seotud. Mina võin ka ju kommenteerida seda, et kui peaminister tuleb siia näiteks morni näoga, järelikult Reformierakonnal läheb halvasti, nende reiting järjest kukub. Või kui tuleb ta naeratades, siis ma ütlen, et talle ei lähe korda see, et Eesti rahval on praegu keeruline elu. Selles mõttes, et milleks selliseid kommentaare vaja on?”

Nagu näha, norib Kaja Kallas tüli kõigi opositsioonisaadikutega ja ilma et keegi teda provotseeriks. Just selline ongi peaministri ja Reformierakonna poliitiline kultuur(itus).

Allikas: Riigikogu stenogrammid