Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE tegi ettepanekud sündimuse suurendamiseks

-
13.03.2024
Arvo Aller

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon esitas valitsusele eelnõu, mis puudutas eesti rahva sündimuse suurendamist. Ettekande teinud Arvo Aller nõudis, et valitsus võtaks ennast lõpuks kokku ja hakkaks ka midagi tegema eesti rahva jaoks.

„Mitte ainult seda, et pukki saades nad kõigepealt võtavad ära suurperedelt lastetoetused, siis vähendavad tulumaksusoodustust teise lapse pealt, nüüd minnakse pensionäride rahakoti kallale ning lõppkokkuvõttes lisatakse veel uued mootorsõidukimaksud ja magusamaksu,“ kõneles ta.

Aller: „Meie ettepanek on selline, et riik vaataks tervikuna kõiki neid pakette ja kõiki soodustuse võimalusi, mida võiks teha eesti rahva sündimuse suurendamiseks. Olgu need siis peretoetuste ja vanemahüvitiste suurendamine või võimalused lasteaia kohatasu vähendamiseks. Samuti tasuks siduda pensioniiga laste arvuga, samuti kaaluda tulumaksu vähendamise võimalusi laste arvu pealt, soodsa kodulaenu võimaldamine ja vajadusel ka kustutamine teatud laste arvu juures, mis kõik loob soodsad eeldused ja soodsa pinnase eesti rahvaarvu suurendamiseks sündimuse, mitte migratsiooni kaudu.“

Ta märkis, et need ettepanekud on pigem suunavad ja valitsusele pidepunktiks.

Riigikogu hääletas valitsuskoalitsioonihäältega selle eelnõu loomulikult maha.