Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sotsiaalmeedias küsitakse: mitu Kaja Kallast meil on?

-
13.03.2024
Just nii see hetkel ongi.
© Erki Evestus

Valitsuse kolmapäevane infotund Riigikogus on Eesti inimeste seas üsna vaadatav ja seetõttu on vaatajatel tekkinud küsimus, et kas seesama “klähviv” peaminister on tõesti välismaa foorumitel ja meedias nii populaarne, nagu väidetakse.

Sotsiaalmeedias arutlevad inimesed näevad vastuolusid.

Kommentaator Valdo: “Kaja Kallase libastumised ei ole ju juhuslikud apsud, “elektrimolekud” ja Bangladesti kaks küla, üks maskiga, teine ilma, seda teadusandmete tsiteerimise asemel, on tema jutus tavapärane primitiivne jutt, ja kui ta Ülemkogus räägib veel ehk ettekirjutatud kõnet, siis ajakirjanikega vesteldes tuleb see ruttu välja. Lisaks veel see jutt, et tal polevat üht või teist paberit kaasas – meedias nii rääkides näeb ebakompetentsuse kohe ära. Ja see noriv, nähvav, ründav jutt – ei usu, et ta suudab kaugel Euroopas kohe suurilmadaamiks ümber kehastuda. Kui suudab, siis au talle, aga mina usun, et see matsiplika moodi tegelane Riigikogu puldis on Kaja Kallase “tõeline mina.””

Teine kommentaar: “Kaja Kallas rääkis, et ei kuulnud, kui teda kutsuti Lukašenkat eirama ja ei näinud tema tulekut, samuti ei kuulnud ta räägitavat vägede saatmisest Ukrainasse – järsku ta saagi toimuvast aru. Või siis on hõivatud kõrvaliste asjadega.”

Üks kommentaator ütlebki: “See Macroniga flirtimine on piinlik. Alati kui Kaja Kallas Pariisis käib, ilmuvad kudrutamise fotod sealse presidendiga. See ei ole professionaalne. Mõnele võib see meeldida, aga poliitik ei tohiks lehtsabaks muutuda. Keegi teine naispoliitik sedasi ei tee, vähemalt pole seda piltidel näha. Piinlik Eesti jaoks!”

Veel üks arvamus: “Kummaline on see, et kogu aeg väidetakse meedias, nagu tahetaks Kaja Kallast ühte või teisse euroametisse, aga kui päris valimine toimub, siis tuleb välja, et ta ikkagi ei sobi. Kersti Kaljulaidiga oli ju sama lugu. Ilmselt lipsavad nende nimed lihtsalt mingitest arvamustest ja pakkumistest läbi, aga tõsiselt neid ei võeta. Räägitakse küll, et Ida-Euroopast ja liiga Vene-vastased, seega ei sobi, aga see on ilmselt PR-trikk, et mittevalimist õigustada. Meedias on olnud juttu sellest, et Euroopa on naispoliitikuid täis, see on trend, ja et Kaja Kallase tasemega poliitik seal silma paistaks ja läbi lööks, on vähetõenäoline. Seepärast ta ka nüüd “jäi koju”, ilmselt ei peetud teda siiski piisavalt heaks.”

Kommentaatoritega tuleb nõustuda – see Kaja Kallas, keda me Riigikogu kõnetoolis näeme ja kuuleme, Euroopa tipp-poliitikasse siiski ei sobi.

Uued Uudised