Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Ukraina sõbra” Kaja Kallase valitsedes on toidu import Venemaalt kordades kasvanud ja Kreml saab siit eurotulu

-
15.03.2024
Tundub, et Reformierakonnal on mingid niidid säilinud – miks muidu jätkub Ukraina toetussõnavahu taustal äri Venemaaga?
© UU

Kuigi Kaja Kallas väidab, et peaminister ei pea riigi elust midagi teadma, on siiski küüniline, kui valitsusjuht nopib auhindu Ukraina toetamise eest ning samas jätkub kaubavahetus agressorriigi Venemaaga täie rauaga.

Eelmisest nädalast tõmbas Läti otsustavalt koomale Venemaalt sisseveetavate kaupade nimekirja, et mitte toetada terrorismi sponsorriiki, Eesti aga jätkab kõigi nende toodete importi, vaatamata Balti riikide eelmise aasta lõpu kokkuleppele, et Moskvale avaldatatakse ühiselt sanktsioonisurvet, kirjutab Postimees.

“Praegu on neid tooteid lubatud Eestisse importida tavapäraste impordireeglite järgi,” nentis maksu- ja tolliameti kommunikatsiooni- ja välissuhete osakonna meediasuhete spetsialist Karin Ulvik.

Statistikaameti andmeil tarniti aastail 2021, 2022 ja 2023 Venemaalt Eestisse 80 kaubaartiklit, kaupade eest on viimasel kahel aastal Eestist makstud terroristlikule Venemaa valitsusele väga vajalikku vabalt konverteeritavat valuutat.

Hämmastaval kombel on Eestis ka tooteid, mille tarned Venemaalt on kahe sõja-aasta jooksul hoopis suurenenud, kusjuures plahvatuslikult. Loomasöödana kasutatavate toodete maht on enam kui kahekordistunud. Kümnete toodete impordikilogrammid küll langevad aasta-aastalt, kuid annavad Venemaa tarnijatele stabiilse eurotulu. (BNS)

Kui siia lisada kõik need jätkuvad tegevused, millest on kirjutanud teisedki väljaanded, näiteks mangaani vedu läbi Eesti, siis on käib Reformierakonna ja Kaja Kallase valitsedes väga põhjalik Vene-äri, millest sai osa ka Kallaste poliitperekond. Võimalik, et VEB Fondi skandaal ja läbi Eesti käinud Skandinaavia pankade rahapesu seovad võimupoliitikuid endiselt Venemaaga.

Venemaaga on Oleg Ossinovski annetuste kaudu seotud ka Eesti 200 ja sotsid.

Uued Uudised