Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uus tase Eesti poliitikas: prokurör santažeerib ministrit, ühed mustad mõlemad

-
15.03.2024
Kaporatuur on seni Laaneti koduerakonda ustavalt teeninud, aga nüüd hakkasid karvad millegipärast lendama.
© Uued Uudised

Iga päevaga on üha rohkem näha, kuidas liberaalide ja vasakpoolsete valitsetav Eesti eemaldub demokraatiast ja õigusriigist – nüüd on tülli keeranud reformierakondlik minister ja prokuratuur, kes ometigi aitas võimupöördega oravapartei võimule.

BNS vahendab: “Justiitsminister Kalle Laanetiga raksu läinud peaprokurör Andres Parmas tunnistas Kuku “Hommikuraadios”, et on talletanud vestlusi Laanetiga – Parmas ei täpsustanud, kas talletas kõnesid heliliselt või mitte.”

Kõlab väga santaažina, seda enam, et peaprokurör on seega ministrit justkui pealt kuulanud, sest salvestamine normaalses ametnike suhtluses ei tohiks tavapärane olla.

Eriline aga on see, et kaporatuur ja peaministripartei on tülli keeranud, kuigi 2021. aastal aitas esimene neist teise võimule. Aga see pole tavatu, et “omad” kisklema lähevad – kunagi kaitsti ka politseijuht Elmar Vaherit EKRE siseministri eest, aga pärast “sõid” omad ta siiski ära.

Kui riigivõimus toimuvad korruptsioonihõngulised asjad, siis lähevad lõpuks tülli ka asjaosalised ise. Ka “suur meedia” on kirjutanud Taavi Perni väärtegudest ning Parmase ükskõiksusest, kui sellised asjad prokuratuuris juhtuvad. Kusagil ussitab ja väga kõvasti.

Kunagi kaitses Reformierakond kõrgemaid ametnikke EKRE eest, kes tahtis nood seaduslikkuse piiridese suruda, nüüd aga on “püsiriik” neilgi üle pea kasvanud.

Reformierakonna valitsedes on näiteks saanud tavapäraseks see, et kaitseväe juhataja on muutunud sotsiaalmeedia “suunamudijaks”, kes laob vaidluste käigus või meediale intervjuud andes välja ka riigikaitselised saladused, nagu see, et Eestil olevat piisavalt moona Peipsi taga oleva Vene tehnika jaoks.

Kogu see värk hakkab nüüd üha süvenema: Reformierakond koos oma võimupartneritega on demokraatia ja õigusriigi sisuliselt hävitanud ja nüüd, kus keegi neid enam takistada ei saa, läheb karvakatkumiseks kõikvõimsa ametnikkonna ja ennasttäis poliiteliidi vahel. Eestist on saanud mingi Ida-Euroopa korruptsiooniriik, võrreldav Moldova või Gruusiaga.

Uued Uudised