Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Evelin Poolamets kuluhüvitistest: mõtleme abikaasaga kõik kulutused hoolikalt läbi

-
16.03.2024
Evelin ja Anti Poolamets Kulinal

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Evelin Poolamets rääkis Virumaa Teatajale, et kuluhüvitised on justkui ette nähtud kulude hüvitamiseks, aga siis, kui see tabel välja tuleb, hakatakse igat riigikogu saadikut sõimama, kuidas nad on rahva raha raisanud.

Kuigi EKRE teinud ettepaneku kuluhüvitised täiesti kaotada, pole sellega kuhugi jõutud.

“Kuluhüvitis on nagu spordivõistlustel doping. Ühed kasutavad, need jõuavad kaugemale ja rohkem valijatega suhelda. Kes ei kasuta, peavad järelikult investeerima oma vahendeid,” arutles Evelin Poolamets. Ta lisas, et nende pere (ka Evelini abikaasa Anti Poolamets on riigikogu liige) ei liisi sõiduautot, aga tulevikus tuleb äkki teha teine arvestus: kuna kuluhüvitiste kasutamine on rohkem tähelepanu all kui auto liisimine, tuleb tulevikus „vastasvõistkonnaga konkureerimiseks“ teha vastupidi.

Lääne-Virumaal Kulinal elavatel Poolametsadel on pealinna päris pikk sõit, 120 kilomeetrit. “Meil on linnas korter, ei ole Antiga kaks eraldi korterit,” kõneles Evelin Poolamets. Linna jäävad nad pimedal ajal või kui istungid venivad pikale.

Kuna abikaasad sõidavad tihtipeale koos, on Anti Poolametsal sõidukulusid vähem. “Need tulevad minu kraesse,” märkis Evelin Poolamets naerdes. “Anti jälle kulutab rahvaga suhtlemisele, nagu ette nähtud on,” ütles ta.

Evelin Poolamets tõi esile, et tema on kuluhüvitise eest käinud Soomes Olkiluoto tuumaelektrijaamas. “See puudutab minu keskkonnakomisjoni tööd,” selgitas ta.

Evelin Poolametsa sõnul on poliitiku ülesanne olla nähtav, aga et mitte rahakulutamise eest rahva pahameelt teenida, mõtlevad nad abikaasaga kõik kulutused hästi läbi.

 

Allikas: Virumaa Teataja