Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas prokuratuur tegi minister Laanetil selja prügiseks?

-
16.03.2024
Justiitsminister Kalle Laanet jäi prokuratuuri alla.
© UU

Kogu Eesti ühiskond teab, et justiitsminister Kalle Laanet surus kätt prokuratuuriga ja just siis, kui mõlema poole käed survest võbisevad ja kõik on kaalul, tuleb teade – üks käesurujatest on pätt, ning tolle käsi langeb süütundest alla, andes vastasele punktivõidu.

Juba mõnda aega käib kivipildumine justiitsministri ja peaprokurör Andres Parmase vahel, kus jutuks on see, et prokuratuur on ühiskonnal üle pea kasvanud, tema sõltumatus on muutunud kontrollimatuseks ning sellest on justiitssüsteem kallutatud ja õigusriik hääbumas.

Ja oh imet – kõiketeadja Eesti Ekspress kirjutab just sel prokuratuurile raskel ajal, et “Kalle Laanet üürib ministeeriumi rahaga poja korterit.” Täitsa juhuslikult, täieliku kokkusattumisena ja prokuratuuri teadmata otsustas EE “uuriv ajakirjandus” olla. Just nagu Porto Franco skandaal ujus välja ja muutus võimupöördeks vahetult enne EKRE abielureferendumit.

Nii teatabki BNS: “Justiitsminister Kalle Laanet otsustas laupäeval pärast peaminister Kaja Kallasega rääkimist meedias ilmunud uudiste valguses tagasi astuda.

„Selleks et tagada õigusselgus ja valitsuse töörahu, otsustasin täna, et ei jätka justiitsministrina. Teiseks põhjuseks minu tagasiastumiseks on see, et avalikkuses on isikliku rünnaku alla sattunud minu lähedased, kes ei ole seda kuidagi ära teeninud,“ vahendas justiitsministeerium Laaneti sõnu.

Kalle Laanet täidab enda tööülesandeid justiitsministrina edasi seni, kuni president on peaministri ettepanekul uue justiitsministri ametisse nimetanud.”

Kaja Kallas pugib samal ajal hõrke roogasid. BNS kirjutab: “Kaja Kallas osaleb laupäeval koos USA presidendi Joe Bidenga iga-aastasel Gridironi Klubi õhtusöögil Washingtonis, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.”

Prokuratuuris on laud samuti kaetud – sai jälle ühele koht kätte näidatud ja tõestatud, et süvariigiga ei maksa nalja teha.

Uued Uudised