Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Venemaa kultuuripealinna elanikud põlgavad ja mõnitavad hääletama tulevaid Narva putinlasi

-
17.03.2024
Moskalkova Ivangorodi valimisjaoskonnas

Eesti piiril käib igasuguseid karvaseid ja sulelisi, kusjuures mitte ainult mugavuspagulasi ja muid rändtirtse.

Loomulikult ei saa me teada igast meie piiritulpasid nuusutavast ja nende peale jalga tõstvast šaakalist, aga vahel lekitab seda informatsiooni vene pool ise – mitte meie informeerimiseks, vaid sisetarbeks.

Nii ka Sankt-Peterburgi populaarne uudisteportaal fontanka.ru vahendab uudise sellest, et Venemaa inimõiguste volinik (kõlab nagu anekdoot) Tatjana Moskalkova käis eesti piiril Ivangorodis, „kus hääletavad Narva ja teiste eesti linnade elanikud.“

Väljaanne kirjutab:

„Ombudsman kinnitas, et naaberriigis rikutakse inimõigusi. Moskalkova käis Ivangorodis 16. märtsil. Tema sõnul sai ta signaale inimõiguste rikkumisest Eesti poolt. Venemaa kodanikud, kes elavad eesti poolel, saavad hääletada spetsiaalses jaoskonnas, kuid enne seda peavad nad ületama piiri. Moskalkova väidab, et Putinile oma häält anda soovijad seisavad piiri ületamise punktis kaks tundi. Ta teatas, et pöördus kaebusega rahvusvahelistesse organisatsioonidesse.“

Seepeale hakkasid laekuma Neevalinna elanike kommentaarid – selle loo kirjutamise hetkeks oli neid kahesaja ringis, kusjuures 99 % arvajatest naersid „inimõiguste voliniku“ välja, osutades kõigepealt sellele, et pildid on tehtud vene poole peal ja et eesti poolel järjekorda just ei ole, venelased aga hoiavad soovijaid piiril vahel ka 3 tundi; tuletati meelde, et see oli Venemaa, kes katkestas autoliikluse üle silla; et eesti piirivalvurid on korrektsed ja heatahtlikud, nende vene kolleegid aga vastikud; et on kummaline, et piltidel olevad „valijad“ on kõik suurte kottide, kohvrite ja seljakottidega ja et kas nii käiaksegi valimas; imestati, miks siis nõnda raskelt kannatavad kaasmaalased elavad neid kiusavas riigis ja ei taha kodumaale kolida, minema sellest lääne õudusest; imestati, miks eestlased selliseid tüüpe enda riiki pärast tagasi lasevad; üllatuti, et miks Eesti poolt tulevad valijad seda üldse teevad, kui tulemus on niikuinii teada; küsisid, kas eestlaste jaoks avatakse Venemaal Läänemerest Vaikse ookeanini valimisjaoskondi?

Lugesin seda kõike ja sain aru, miks igasugused zombipolgu aktivistid anuvad, et neid lastaks tagasi Eestisse, sest venemaalased, kes ei pääse enam Soomegi, kelle pensionid on eesti omadest kordades väiksemad, kelle lapsi ja teisi pereliikmeid aetakse sõtta – päris venelased ei saa mitte kunagi aru Eestis elavatest ja Eestit aina sõimavatest rašistidest, sest armastav kodumaa ja Putin kutsuvad kaasmaalasi juba aastaid!

Nägin vilksamisi ETV+ Narva valimissaadet, kus üks ebameeldiv vanem Narva naisterahvas ütles, et ta valib kindlasti Putinit, kuna usaldab Putinit, sest Putin „teeb kõik õigesti“.

Muide, seesama portaal Fontanka teatab, et 42-aastane Peterburgi valija oli arreteeritud pärast seda, kui ta hääletas valimisjaoskonnas, mis asub koolis nr. 488. See vapper naine käis kokku kolmes hääletuskabiinis ja iga kabiini seinale kirjutas solvanguid Putini aadressil.

Enne seda peeti Pargolovos kinni kodanik, kes sodis samasisulisi asju oma maja mõlema lifti seintele. Päeval aga viskas Peterburgi Moskva rajooni kooli nr. 358 juures valimisplakatit Molotovi kokteiliga 21-aastane tütarlaps. Politsei väidab, et Ukraina ässitusel.

Fontanka teatab, et Kirišis otsitakse taga noort poissi, kes viskas lumega surnuks igavese tule Pobeda pargis, mis asub Pobeda prospektil.

Paistab, et kõige vingemad putinistid elavad Eestis. Aga „nad kõik on meie inimesed“, nagu väidavad peataminister ja Aafrikast lisa otsiv persident.

Ivan Makarov