Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Justiitsministri tagasiastumine rõhutab seda, et peaminister sarnase “jama” puhul tagasi ei astu

-
17.03.2024
Kaja Kallas ja Kalle Laanet
© UU

Praegune justiitsministri “ärakoristamine” toob teravalt esile selle, et peaminister Kaja Kallase abikaasa Vene-äri oli sarnase taustaga, aga tema tagasi ei astunud.

Kalle Laanet võinuks ju võtta eeskuju Kaja Kallasest ja teatada, et ei tea midagi korteri kuulumisest lähedasele – ta üüris selle kinnisvarafirmalt ja see omandisuhe on talle suur üllatus.

Kaja Kallase pere teenis Vene-äri pealt igal juhul olulise summa, Kalle Laanet jättis raha peresse – aga peaminister erinevalt justiitsministrist tagasi ei astu. Juhtumid on samas ülisarnased, raha teenimine ebaeetilisel viisil.

Kaja Kallase pereäri oli tegelikult tunduvalt ebaeetilisem – suur “Ukraina sõber” Kaja Kallas aitas igal juhul Kremli sõjamasinat kasvõi kaudselt toita, Kalle Laanet lihtsalt üüris korterit nii, nagu poleks tohtinud.

Veel üks oluline küsimus: kas Kalle Laaneti vastu algatatakse samasugune krimiasi, nagu Kalle Grünthali vastu? Süüdistused on ju üsna sarnased.

Kaja Kallas aga jätkab amoraalset ja ebaeetilist vastutamatust, mis peaministri puhul on lausa kuritegelik. BNS teatab hoopis: “Peaminister Kaja Kallas ütles justiitsminister Kalle Laaneti laupäevase tagasiastumisavaldusega seonduvalt, et töörahu huvides oli tegemist mõistliku otsusega.”

Kaja Kallase enda tagasiastumine tooks kaasa märgatavalt suurema “töörahu”.

Ja veel üks küsimus sotsiaalmeediast Reformierakonnaga seoses: “Kasulapselt korterit üürida ei või, aga kasulapsest igasuguseid ilgeid pilte teha võib?”

Uued Uudised