Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: vene Delfis on avaldatud üleskutse „Reinsalu peab surema“

-
17.03.2024

Nagu teada, rus.delfi priskel palgal on terve plejaad siia Venemaalt, enamasti Tšeljabinskist  kolinud ajakirjanikke, kusjuures mitte ükski nendest ei olnud Moskoovias mitte kuidagi ohustatud. On ka aastaid Lukašenka armee „kangelaslikke argipäevi“ valgustanud riigimeedia korrespondent. Enamuses umbkeelsed, samas kui meie siinsed ajakirjanikud, EV kodanikud, tööd seal ei saa, kuna nende kohad on sissesõitnutele ära antud.

Kaja Kallase valitsus maksab igal aastal kohalikele venekeelsetele eraväljaannetele miljon eurot toetust, Delfi puhul siis sisuliselt sissesõitnutele. Tänutäheks avaldatakse seal palju nurinat ja ässitusi Eesti ja eestlaste aadressil, vahel hullematki.

Üheks „kavalaks“ mooduseks eestlastele vastutöötamiseks on rus.delfi kurikuulus kommentaarium, kus võib räpaselt solvata eestlasi, ukrainlasi ja teisi rahvaid, keda vaenab Kreml. Nii on toimetusel mugavam – ta ei vastutavat kommentaaride sisu eest. Päris nii see siiski ei ole, kuna kommentaare avaldatakse ikkagi väljaande „pinnal“.

Täna ilmus rus.delfis lugu „Reinsalu VF saatkonna ees: järeldus – agressorriigi kodanikel ei tohi olla kohalikel valimistel hääleõigust“.

Urmas Reinsalul on muidugi õigus – et okupeerida ja koloniseerida naaberriikide regioone, jagab Venemaa seal massiliselt oma kodakondsust ja korraldab oma kodanike toel provokatsioone, rahutusi, „referendumeid“ ja „valimisi“. Sama toimub ju ka Eestis, selleks pole meid okupeeridagi vaja, piisab riigireeturitest meie valitsuses ja süvariigis.

Kuid see, et EV valitsuse poolt doteeritav venekeelne väljaanne avaldab kommentaare, et üks eesti tippoliitik peab surema, ja toimetus seda üleskutset ei kustuta, on ikka liig mis liig.

Võrreldes sellega tundub juba pisiasjana, et Reinsalu olevat veel „värdjas“, et „varsti topitakse talle tema näpp talle p…e“, et on „soovitatav talle lõust üles taguda“, et ta tuleb Siberisse küüditada jne.

Kas te just selle eest maksategi peale sisserändajatest propagandistidele, Kaja Kallas?

Ivan Makarov