Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa südames La Manche’i väinas käib laialdane ja tulutoov inimkaubandus, mille “päevakäive” on 1,6 miljonit naela

-
18.03.2024
See paadiränne ei toimu mitte Aafrika ja Euroopa, vaid Prantsusmaa ja Suurbritannia vahel, kus inimkaubitsejad roobitsevad migrantide veoga suurt raha kokku.
© Scanpix

La Manche’i väina mõlemal kaldal tegutsevad inimkaubitsejad teenivad illegaalsete migrantide Suurbritanniasse vedamisega ligi 1,6 miljonit naela päevas. Leiboristide partei koostatud raportist selgub, et igalt paadiga La Manche’i väina ületada soovivalt migrandilt kasseeritakse sisse keskmiselt 4000 naela.

Näiteks jõudis 4. märtsil Suurbritanniasse kummipaatidega 401 illegaali, mis tähendab et inimkaubitsejad teenisid ainuüksi selle ühe päevaga 1,6 miljonit naela. Pooleteise aasta jooksul, mil Suurbritannia peaministriks on olnud Rishi Sunak, on La Manche’i väina kaudu Suurbritanniasse jõudnud enam kui 40 000 migranti ja inimkaubitsejad on teeninud vähemalt 10,6 miljonit naela, olgugi et Sunak lubas ametisse astudes paadid peatada.

Tegelikult võivad inimkaubitsejate teenitud summad olla veelgi suuremad. Sageli sõlmitakse migrantidega n-ö lepingud raha tagantjärele maksmiseks. Ilma juriidilise raamistikuta saavad migrantidest sageli musta turu orjad. Neid sunnitakse oma võlgade tasumiseks töötama teatud restoranides, pesumajades ja isegi kanepifarmides. Võlgade maksmiseks võib aga kuluda aastaid.

Sunak lootis ametisse astudes plaanile suunata illegaalselt väina ületavad paadimigrandid Rwandasse, kus toimuks nende asüülitaotluste läbivaatamine. Kuid Rwanda plaaniga ei ole suudetud juriidiliste küsimuste tõttu edasi liikuda ja kahe aasta jooksul ei ole riigist välja saadetud ühtegi illegaali.

Seaduse täiendatud versioon jõuab Briti parlamendi alamkotta sel nädalal, ent kriitikute väitel on eelnõu endiselt puudulik ja kuna valitsus ei soovi lahkuda Euroopa inimõiguste konventsioonist (ECHR), siis võib Euroopa Inimõiguste Kohus väljasaatmised Rwandasse ikkagi blokeerida.

Leiboristide siseministri kandidaadi Yvette Cooperi sõnul teenivad inimkaubitsejad meeletuid summasid. „Selle asemel, et raisata miljardeid Rwanda jama peale astuks leiboristid väikepaatidega opereerivaid inimkaubitsejate gänge karmilt likvideerima, luues piiriülese politseiüksuse, mille abil oleks võimalik lõhkuda nende ärimudel.“

Suurbritannias seisavad 2024. aasta teisel poolel ees üldvalimised ja praeguse konservatiivist peaministri Rishi Sunaki populaarsus on järjest langemas, suures osas ka ebaõnnestunud migratsioonipoliitika tõttu.

Allikas: Breitbart News