Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Niipea, kui Ratas Keskerakonnast lahkus, tuli kohtust vastav otsus

-
18.03.2024
Keskerakonna kontor
© UU

Ringkonnakohus mõistis Keskerakonna Porto Franco kaasuses süüdi ja trahvis erakonda ühe miljoniga. Algselt maakohtus õigeks mõistetud, lajatati nüüd täiega. Mis siis juhtus?

Pakun oma versiooni. Niikaua, kui EKRE, Isamaa ja Keskerakonna valitsuse reetnud Jüri Ratas figureeris Keskerakonna ridades, siis seda kaasust tänutäheks ei puudutatud. Nüüd, kus Ratas reetis ka omad, on aeg Keskerakonnale ots peale teha, et võtta väikenegi võimalus selle valitsuskoalitsiooni korduseks.

Praeguses seisus, kus Keskerakonna tool kõigub ka Tallinnas, on erakonnal suhteliselt võimatu see raha (miljon eurot) välja käia ja ka pärast seda ellu jääda. Muidugi on võimalik Tallinna rahadega teha kampaaniaid ja maksta ka ära trahv aga küllaltki riskantne, sest see lõhnab jälle uue korruptsiooni ja krimiasjade järele.

Mõistagi paistavad kõige selle tagant Reformierakonna kõrvad. Mis teevad selles olukorras sotsid? Kas jätkavad Tallinnas koostööd kriminaalselt süüdi mõistetud erakonnaga või mitte. Lähiajal saame näha nende tõelist moraalset palet. Et eemaldada Keskerakond Tallinnas võimult, tuleb kampa võtta EKRE aga seda ju ükski endast lugupidav sots ei tee. Ennem siis juba kurjategijatega ühes paadis istuda. See aga võib Europarlamendi valimistel saatuslikuks saada. Tõenäoliselt kaebavad keskerakondlased selle otsuse edasi aga sealt neil küll halastust loota ei ole.

Mati Kuklane, EKRE Juhatuse liige