Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE algatatud protestiaktsioon automaksu vastu õnnestus hästi

-
19.03.2024
EKRE poliitikud olid ise aktsiooni keskmes.
© UU

Peavoolumeedia ja -poliitika üritavad teisipäevast aktsiooni “Peatame auto! Peatame maksu!” läbikukkununa kujutada või siis vähemalt seda vähemõjusaks tembeldada, kuid see ei vasta tõele, sest aktsioon oli mõjuavaldav.

Seda oli näha juba nädala jagu enne meeleavaldust, mil võimupoliitikud alustasid üldsuse survestamist, et hirmutada või veenda selles mitte osalema – PPA tegi hoiatusi, mõned meediaväljaanded loobusid ürituse reklaami edastamast, “trollid” külvasid sotsiaalmeedias kahtlusi kogu ürituse vastu ja nii edasi.

Aktsioonist endast: kogu EKRE fraktsioon tegi midagi tõsist, nad ei jäänud turvatsooni, vaid blokeerisid Toompeale viiva tänava ära, seal tekkis ummik ja protest avaldas seega mõju ka ühiskonnale, jäädes samas oma suhtliselt lühikese kestvuse tõttu talutavaks. Erinevalt Keskerakonna ja Isamaa poliitikutest olid EKRE poliitikud võitluse keskel, riskides saada politseilt trahvi liikluse teadliku takistamise eest.

Üle kogu Eesti tuli välja sadu inimesi, kes andsid oma meelsusest teada, nad ei istunud valitsust kirudes kodudes, vaid julgesid minna võitlusesse, heita valetajate valitsusele väljakutse ja öelda, et nemad on kindlalt automaksu vastu. Aktsioon oli märgatav ja tuntav kogu Eestis.

Seda protesti peabki võtma esimese hoiatusena, et kui valetajate valitsus jätkab oma teerullipoliitikat, siis järgmise aktsioonina võidakse tekitada suurem kinnijooksutamine, jõudu selleks eesti rahval jätkub.

Ürituse korraldajad on tänulikud osalejatele, sest see võitlus ei ole ainult EKRE, vaid kõigi Eestimaa inimeste oma – meeletud maksutõusud puudutavad igaühte meist ja valmis tuleb olla veelgi karmimateks võitluseks, sest kuuldavasti räägitakse juba ka koeramaksust.

Uued Uudised