Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kõigi ja kõige suhtes hoolimatu võimuliit lükkas tagasi EKRE eelnõu vähiravimite käibemaksu vähendamiseks

-
19.03.2024
Nemad näitasid raskelt haigetele keskmist sõrme.
© UU

Valetajate koalitsioon näitas taas oma küünilist grimassi, lükates tagasi paljude vähihaigete jaoks üliolulise algatuse, millega oleks vähiravimite käibemaksu vähendatud viiele protsendile.

“Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon algatanud Riigikogu otsuse “Ettepaneku tegemine Vabariigi Valitsusele langetada vähiravimite käibemaksumäära”. Eelnõuga teemegi ettepaneku valitsusel töötada välja meetmed vähktõve ja muude pahaloomuliste kasvajate raviks mõeldud ravimite käibemaksu alandamiseks 5%-ni. Ja samuti siis teeme eelnõuga Vabariigi Valitsusele ettepaneku luua toetusmeede eraõiguslikele juriidilistele isikutele selliste ravimite ostmisel, et parandada ravimite kättesaadavust. Eestis on solidaarne tervishoiusüsteem, kuid kahjuks on inimesi, kes ei mahu oma haigustega haigekassa toetatavate hulka. Nende seas ka suur osa vähihaigeid, kelle jaoks on arstide poolt soovitatud ravimid kahjuks väga kallid. See probleem vajab lahendamist ja vajab täiendavat valitsusepoolset tähelepanu,” selgitas EKRE saadik Siim Pohlak eelnõud tutvustades.

Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside vastumeelsus sellise algatuse vastu polnud üllatuseks, see võimuliit ei hooli kellestki Eestis, mida näitab nende poolt rahvale peale surutud maksukoorem.

Uued Uudised