Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: gigatolerantse Rootsi ninanips Eesti mahamüüjatele

-
19.03.2024
Härra Helmel oli jälle õigus!

Peaaegu aasta tagasi algas liberaalide ja peavoolumeedia järjekordne lõputu hüsteerika konservatiivide teemal – ajendiks Mart Helme poolt Riigikogus väljendatud mure seoses sellega, millega hakkavad tegelema Eestis tuhanded töötud sissesõitnud ukraina naised.

Küsimus oli täiesti loogiline, eestlaste poolt valitud poliitik võib ja peabki pöörama tähelepanu põgenike tulva poolt pererahvale tekitatavatele probleemidele ja otsima nendele lahendust, aga valitsus ja selle sülekoer meedia kasutas härra Helme sõnu Eesti pärast muret tundvate eestimeelsete poliitikute ründamiseks ja mustamiseks. Hinnake peavoolikute räpakat stiili, siin on üks tüüpiline näide

Nüüd aga annab meie demagoogitsevatele poliitvariseridele õppetunni kogunisti ülitolerantne Rootsi: Aftonbladet teatab, et Ukraina saadik Rootsis Andrii Plakhotniuk avaldas resoluutset protesti kanali STV teleshow’s „Immigrandid – rootslastele“ kõlanud nalja pärast, mis puudutas lõbumajades töötavaid ukrainlannasid.

Saatejuht küsis kirjanikult ja ajakirjanikult Elaf Alilt, kes tolle arvates said kõige sagedamini Rootsi elamislube.

Ali oletas, et need olid ukraina kodanikud, märkides, et Ukrainast tulijaid on nende välimuse pärast raske eristada kohalikest elanikest. Naisajakirjanik Elaf Ali naljatamisi väitis, et ukrainlannasid saab kõige sagedamini kohata lõbumajades.

Ukraina saadik nõudis Alilt vabandusi ja telekanalilt meetmete rakendamist, et vältida edaspidi selliseid intsidente.

Teleshow vastutav toimetaja Christina Hill vastas diplomaadile, et saatetsükkel on loodud rahvaste ja kultuuride kohta käivate stereotüüpide väljanaermiseks. Hill lisas, et Elaf Ali sõnad olid nali ja vaatajad said naljast aru ja aktsepteerisid seda.

Ukraina saadiku avaldusele reageeris ka kirjanik ise, väites, et ühiskonnas võib teha rämedamatki nalja.

Ali lisas, et on nõder keelata säädset huumorit mingi rahva kohta ja inimesed peavad lähenema sellistele probleemidele kaalutletult.

See oli ülitolerantse Rootsi televisiooni ninanips ka eesti märatsevatele liberastidele nii poliitikas kui ka peavoolumeedias. Ja nendel oleks väga raske rünnata tõmmu naist, kelle nimi on Elaf Ali.

Ivan Makarov