Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaal peeti kinni Rootsi parlamendi ründamist kavandanud islamistid

-
20.03.2024
Rootsi parlament Riksdag.
© Scanpix

Saksamaal peeti teisipäeval kinni kaks inimest, keda kahtlustatakse terrorirünnaku kavandamises Rootsi parlamendi Riksdagi vastu, kirjutas teisipäeval Saksa väljaanne Der Spiegel. Kahtlustatavail on sidemeid äärmuslike islamirühmitustega.

Kolmekümne- ja 23-aastane mees peeti kinni riigi idaosas Tüüringi liidumaal Geras. Spiegeli andmeil on tegemist Afganistani kodanikega. Terroriplaanide ajendiks arvatakse olevat muu hulgas hiljutised koraanipõletamised Rootsis.

Prokuröri vahistamismääruse kohaselt olid mehed tundma õppinud parlamendihoone ümbrust ja püüdnud endale tulirelvi hankida, kuid see ei õnnestunud. Mehi kahtlustatakse selles, et nad kavatsesid kas parlamendihoones või selle läheduses politsei ja teiste inimeste pihta tule avada.

Rootsi peaministri Ulf Kristerssoni sõnul teeb Rootsi julgeolekuteenistus Säpo asja kallal tihedat koostööd Saksamaa võimudega.

“Rootsit on ees ootamas väga ohtlik periood,” tõdes peaminister. Augustis tõstis Säpö Rootsi ohutaseme viiepallisel skaalal neljale. (STT-BNS)