Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tsahkna võttis riigi raha eest India-visiidile kaasa suunamudija

-
20.03.2024
Suunamudijad Indias
© Välisministeerium

Küll seda rahakest ikka maksudega rahvast lämmatavatel valitsejatel jagub, silm ka ei pilgu seda vasakule ja paremale loopides. Nüüd sai teatavaks, et välisministeerium kaasas põhjakäinud projektipartei Eesti 200 esimehest minister Margus Tsahkna India-visiidi delegatsiooni (see on see tripp, kus endine peaminister Taavi Rõivas lennukist välja visati) ka suunamudija Karl-Gustav Kurni, kelle ligi 3000 euro suurused reisikulud tasuti riigieelarvest. Samal ajal oli Tsahknal veensõbralikku Indiasse raskusi ettevõtajate kaasa meelitamisega.

“Mulle helistati ja küsiti, kas tahan Indiasse minna. Läksingi nädalaks koos Tsahknaga Indiasse, et teha koostööd välisministeeriumiga ja näha, kuidas see töötab. Näitasin oma jälgijatele, millega nad tegelevad, kuidas käib välisvisiit ja sain inimestele tutvustada Tsahkna persooni,” rääkis Karl-Gustav TV3 veebile antud intervjuus, mida Kroonika vahendas.

“Internetikeskne infolevik, sh sotsiaalmeedia keskkondades, on meie igapäevaelu osa ning ka selle publikuni jõudmine on kõikidel asutustel, ka meediamajadel endal, oluline fookus,” põhjendas suunamudija kaasamist välisministeeriumi pressiesindaja Liisa Toots. Tema sõnul on ministeeriumi 2024. aasta eelarves planeeritud erinevate meedia esindajate, nii Eesti kui välisajakirjanike ja sisuloojate hõlmamiseks kokku 15 000 eurot.

Kurni India visiidil tasus välisministeerium tema lennupiletite, majutuse ja viisakulud kogusummas 2986,82 eurot.

Hiljuti poseeris Tsahkna Eesti Laulu järelpeol räppar nubluga, kelle ta seejärel ka ministeeriumisse kutsus ning sellest postitatri sotsiaalmeediasse ka jou-jou video.

Välisminister Tsahkna külastas India pealinna New Delhit 20.–23. veebruarini, kus ta osales iga-aastasel Raisina dialoogi konverentsil.