Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rohepööre kägistab? Uuringu järgi on vähenemas valmisolek rohetoodete eest rohkem maksta

-
21.03.2024
Rahval napib raha.
© UU

Maksutõusuvalitsuse poliitika hakkab iseennast sööma: vaeseks maksustatav rahvas ostab hinna, mitte kliimaideoloogilise lipiku järgi.

Kantar Emori värskest uuringust selgub, et kuigi enamik Eesti inimesi peab toodete ja teenuste tarbimisel nende keskkonnasõbralikkust pigem oluliseks, on selle tähtsustamine kahe eelneva aastaga võrreldes langenud, samuti on vähenenud valmidus keskkonnasõbralike toodete-teenuste eest rohkem maksta.

Kantar Emori uuringuekspert Katrin Männaste märkis, et kui kiirest hinnatõusust tekkinud surve inimeste eelarvele mullu veel ei vähendanud valmisolekut keskkonnasõbralike toodete-teenuste eest rohkem maksta, siis sel aastal on üldise kasvanud ebakindluse taustal märgata muutust. “Kahel eelnenud aastal oli umbes kolmveerand Eesti elanikest valmis keskkonnasõbralike toodete-teenuste eest rohkem maksma, tänavu on valmidus langenud 63 protsendile,“ rääkis Männaste.

Nagu varemgi, ollakse enamasti valmis kuni viis protsenti kõrgemaks hinnaks. Enam kui 10 protsenti kallimad tooteid-teenuseid on keskkonnasõbralikkuse nimel valmis tarbima 12 protsenti Eesti inimestest ning nende osakaal näitab samuti langust. Nende inimeste osakaal, kes tarbitavate toodete-teenuste keskkonnasõbralikkust pigem ei tähtsusta, on tõusnud 31 protsendi juurde. (BNS)