Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isegi Vietnami tippkommunist ja Iiri äärmusliberaal loovutavad patustanuna võimu, aga mitte Eesti peaminister

-
21.03.2024
Kaja Kallas hõljub roosas pilves, uskudes, et välismaal jumaldatakse teda.
© Uued Uudised

Kuigi Kaja Kallas on oma kodumaal äärmiselt ebapopulaarne, on ta reformierakondlikult kümne küünega võimus kinni, samas kui isegi totalitaarsetes ühiskondades hakkavad võimuritel mõnikord piinlik.

Katoliiklikus riigis aktiivselt “uusväärtusi” ja massimigratsiooni juurutanud äärmusliberaal Leo Varadkar teatas kolmapäeval, et lahkub isiklikel ja poliitilistel põhjustel nii Iiri peaministri kui erakonna Fine Gael esimehe kohalt. Esimest korda peaministriks saades oli ta Iirimaa kõigi aegade noorim valitsusjuht ning ta on ka esimene avalik gei selles ametist. Lisaks on iiri ema ja india isaga Varadkar esimene kahe rassi esindaja peaministriametis.

Tema lahkumise põhjuseks võib olla see, et kuu algul lükkasid iirlased topeltreferendumil tagasi valitsuse välja pakutud reformi, mille eesmärk oli muuta naiste ja perede käsitlust põhiseaduses. (AFP-AP-BNS)

Isegi kommunistlikus Vietnamis on “moraalset kompassi” rohkem kui oravaparteis: vaid aasta aega ametis olnud Vietnami president Vo Van Thuong astus tagasi, teatas kolmapäeval riigimeedia, öeldes, et ta oli süüdi “rikkumistes ja puudujääkides”.

“Olles täielikult teadlik oma kohustustest partei, riigi ja rahva ees, esitas ta tagasiastumispalve talle määratud ametipositsioonidelt,” kirjutas riiklik uudisteagentuur VNA. Agentuuri teatel rahuldas valitseva Kommunistliku Partei keskkomitee tagasiastumispalve.

Kommunistlik riik on asunud viimasel ajal võitlema korruptsiooni vastu erilise innuga. Vietnamis on käimas suured poliitilised ümberkorraldused, ka Thuongi eelkäija oli sunnitud korruptsioonivastase võitluse tuules tagasi astuma. Mitu ministrit on korruptsioonis süüdistatuna vallandatud ja ettevõtjat kohtu alla antud.

VNA teatel rikkus Thuong “regulatsioone” ega andnud riigipeana teistele eeskuju.

Thuong sai presidendiks eelmise aasta 2. märtsil, kui tema eelkäija Nguyen Xuan Phuc kõigile ootamatuseks tagasi astus, sest stabiilsusele rõhuvas Vietnamis valimistatakse üldiselt kõiki poliitilisi muutusi ette pikalt ja põhjalikult. Enne Phuci oli vaid üks Kommunistliku Partei president tagasi astunud, ja sedagi tervislikel põhjustel. (AFP-BNS)

Kaja Kallase abikaasa osales Vene-äris aegadel, mil Ukraina oli langenud Venemaa agressiooni ohvriks ning peaminister ise esines Ukraina toetamise eestvedajana, kuid tema tagasi ei astunud. Kaja Kallase lahkumist soovib uuringute järgi enam kui kolm neljandikku eestimaalastest, aga ega sellised inimesed võimupiruka juurest vabatathtlikult lahku, nende moraalne kompass on madalam isegi Vietnami kommunistidest.

Ka Reformierakonna võimupartnerid Eesti 200 ja sotsid on seotud skandaalidega, saades annetusi Oleg Ossinovskilt, kelle koostööpartneriks on Vene oligarh Usmanov, “kahesajatajad” pole ka Slava Ukraina petuloos võhimatki kahetsust üles näidanud.

Uued Uudised