Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase valitsus ei taha jätta hääletamisõiguseta seda kontingenti Eestis, kes valis just Putini tagasi Venemaa presidendiks

-
21.03.2024
Kremli-meelne kontingent, kes toetas presidendivalimistel Putinil, saab valitsuse tahtel ka siinseid volikogusid valida.
© Uued Uudised

Venemaa ja Valgevene kodanike hääletamisõiguseta jätmine on teema, mille puhul Kaja Kallase valitsus teeb ainult tühje sõnu, sest teod näitavad pigem vastupidist.

BNS vahendab: “Valitsus ei toetanud neljapäeval riigikogu Isamaa fraktsiooni algatatud eelnõu, millega välistatakse Venemaa ja Valgevene kodanike hääletamisõigus kohalikel valimistel. Justiitsministeerium ja siseministeerium tegid valitsusele ettepaneku eelnõu mitte toetada.”

EKRE on juba ammu üritanud seda tahtmist seaduseks muuta. Mullu 13. septembril vahendas portaal Uued Uudised: “Täna langes Riigikogu menetlusest välja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) algatatud eelnõu, mille järgi oleks võetud Vene kodanikelt kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel hääleõigus. Hääletusel olid 58 saadikut selle poolt, et eelnõu langeks menetlusest välja, selle vastu oli 18 saadikut.”

Võimuparteid pritsivad selles küsimuses ainult tatti: Reformierakonna kodulehel kirjutas praegune rahandusminister Mart Võrklaev juba 10. novembril 2022: “Teeme seadusemuudatuse ära! Vene kodanike valimisõigus tuleb peatada.” Päev hiljem teatas Eesti 200 juht Lauri Hussar: “Eesti 200 toetab Vene kodanikelt hääleõiguse äravõtmist.” Poolteist aastat hiljem, 21. märtsil 2024, aga teatab nende ühisvalitsus, et nad seda ettevõtmist ei toeta.

Võimuliit hääletas mõni aeg tagasi maha ka EKRE eelnõu pronkssõduri eemaldamise kohta avalikust ruumist. “Ukraina-parteid” on üha enam hoopis Ühtse Venemaa nägu.

Ometigi kirjutab Postimees pealkirja “DANIIL MARTIKAINEN-JARLUKOVSKI ⟩ Eestis hääletas rohkem kui kaks kolmandikku Vene kodanikke Putini poolt” all järgmist: “Isegi Eestis, kus on palju Venemaalt saabunud opositsionääre ja veel rohkem argumente, miks ei tohiks keegi Venemaad toetada, hääletas rohkem kui kaks kolmandikku Vene kodanikke Putini eest. Nende tulemuste valguses peaksid eestlased ja kõik Eesti kodanikud endalt taas küsima: “Kas me tahame, et need inimesed hääletaksid meie omavalitsuste valimistel ja valiksid meie riigi juhtivaid isikuid?”

Valitsus tahab, sest oma tegudega kaitseb ta Putini poolt hääletanuid.

Uued Uudised