Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsuse koolid said islamistlikke ähvardussõnumeid videoga pea mahavõtmisest

-
21.03.2024
Islamistide poolt hukatud Prantsuse õpetaja Samuel Paty.
© Scanpix

Prantsusmaa on migrante täis, islamikogukondades levib radikaliseerumine ning riik elab seetõttu pidevas ohuolukorras, kulutades suuri summasid ühiskonna turvalisuse tagamisele.

Vähemalt 30 Pariisi piirkonna kooli on saanud sel nädalal ähvardussõnumeid koos pea mahavõtmise videotega, ütles haridusministeerium neljapäeval.

Terrorismi õigustavad ja sellele õhutavad tõsised ähvardused on tulnud peamiselt keskkoolidesse, ütles ministeeriumi esindaja.

Sõnumid tulid digiplatvormi ENT kaudu, mis võimaldab ühendust õpilaste, õpetajate ja lapsevanemate vahel, aga ka sisemeilides ja haridusministeeriumi kasutatava tarkvara Pronote kaudu.

Uurijad püüavad süüdlasi välja selgitada, ütles ministeerium. Šokeerivaid videoid vaadanud lastele ja täiskasvanutele pakutakse psühholoogilist abi.

Politseiallikate teatel said kolmapäeval ja neljapäeval vähemalt viis Suur-Pariisi piirkonnast läände jääva  Yvelines’i departemangu kooli pommiähvarduse.

Ähvarduste saatjad häkkisid õpilaste meilikontodesse ning levitasid nende kaudu sõnumeid ja pea mahavõtmise videot, ütlesid allikad.

Eelmisel sügisel olid koolid, lennujaamad ja turismiobjektid lakkamatult hädas alusetuks osutunud pommiähvardustega. Mullu oktoobris tappis aga radikaliseerunud islamist Arras’ linnas noaga endise õpetaja.

2020. aasta oktoobris raius 18-aastane tšetšeenist islamist Pariisi lähedal asuvas koolis maha 47-aastase ajalooõpetaja Samuel Paty pea. (AFP-BNS)