Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Enamus Eesti inimesi peab pensionide tulumaksustamist eakate petmiseks valitsuse poolt

-
22.03.2024
Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 valitsus röövib vanu inimesi.
© Scanpix

Reformierakond ja Kaja Kallas on petnud väga paljusid ja läinud praktiliselt kõigi rahakoti kallale ning kuigi rahvas on vastanud nõudega peaministri tagasiastumiseks, ei ole seda juhtunud ja suurrööv jätkub.

Ühiskonnauuringute Instituudi värskest küsitlusest selgub, et 77 protsenti inimestest peab pensionäride petmiseks valitsuse loobumist koalitsioonilepingus lubatud keskmise pensioni tulumaksuvabastusest.

Märtsi alguses teatas valitsus, et koos teiste maksumuudatustega jäetakse keskmise pensioni tulumaksuvabastus järgmisel aastal selle aasta tasemele, mis on 776 eurot. Kuna järgmisel aastal tõuseb rahandusministeeriumi prognoosi järgi keskmine pension 826 euroni, siis tähendab see koalitsioonilepingus antud lubadusest taganemist. Ühiskonnauuringute Instituut küsis inimestelt, kas nende arvates on see pensionäride petmine või mitte.

Vastajatelt päriti, kas valitsus on petnud pensionäre, kui loobus koalitsioonilepingus lubatud keskmise pensioni tulumaksuvabastusest? Ühtlasi oli vastajale ette toodud ka selgitus, et “valitsus otsustas, et alates 2025. aastast jääb pensionide tulumaksuvaba piir püsima 776 eurole kuus. Samas kasvab rahandusministeeriumi prognoosi järgi keskmine pension 2025. aastal 826 euroni. Seega peaks 2025. aastal prognoositavalt keskmiselt pensionilt tasuma tulumaksu 11 eurot kuus ehk 132 eurot aastas”.

77 protsenti vastajatest ütles „jah“ või „pigem jah“, 15 protsenti „pigem ei“ või „ei“ ning 8 protsenti „ei oska öelda“.

Koalitsioonilepingus antud lubadusest taganemist peab pensionäride petmiseks 94 protsenti Keskerakonna, 93 protsenti EKRE, 90 protsenti Isamaa, 77 protsenti SDE ja 62 protsenti Eesti 200. Reformierakonna toetajatest peab lubadusest taganemist pensionäride petmiseks 46 protsenti ning ei pea samuti 46 protsenti.

Norstati küsitlus viidi läbi 20.-21. märtsini veebikeskkonnas 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales kokku 1002 vastajat. (BNS)