Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Skandaali keskmesse sattunud prokuratuur tahab trahvidega raha kokku ajama hakata

-
22.03.2024
Prokuratuur näitab üha rohkem oma võimu selles riigis.
© Uued Uudised

Üks algatus, mille on teinud prokuratuur, võiks olla teatud määral ka atsepteeritav, kuid olukorras, kus see organisatsioon ja tema juht on sattunud skandaalsesse tülli justiitsministriga, tundub alljärgnev nõue räigena.

BNS vahendab: “Prokuratuur tegi justiitsministeeriumile ettepaneku seaduses kuritegude eest süüdimõistmisel ettenähtud rahalise karistuse aluseks oleva päeva alammäära kahekordistamiseks.

Prokuratuur palub ministeeriumil kaaluda karistusseadustikus ettenähtud rahalise karistuse aluseks oleva miinimumpäevamäära suuruse tõstmist praeguselt 10 eurolt 20 eurole.

Riigi peaprokurör Andres Parmase sõnul on elatustase tõusnud, mistõttu kuritegude eest mõistetav rahaline karistus peab sellega kaasas käima, et olla mõjus ja ära hoida uusi kuritegusid.”

Praegu mõjub kallutatuses ja kontrollimatuses süüdistatava prokuratuuri algatus võikalt: esiteks seetõttu, et justiitsminister astus tagasi just tüli käigus prokuratuuriga “juhuslikult” välja ilmunud süüdistuse tõttu. Teiseks on sisuliselt kontrollimatu prokuratuuri ja Parmase maine hetkel saanud hoobi, sest ilmnenud on palju rikkumisi selle institutsiooni töös – ja nõuda trahvide tõstmist, kui ise ei tee tööd korralikult, on kummastav.

Lisaks haakub prokuratuuri algatus väga tugevalt kärpe- ja maksutõusuvalitsuse plaanidega võtta raha igalt poolt, kust võtta annab. Süvariigi haare on tugev. Peale selle näitab nn Parempoolsete suurem propagandakampaania, et prokuratuuriparteid tõstetakse pildil nähtavamale kohale.

Uued Uudised