Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase jutud väljaandele EUobserver on täis valesid

-
23.03.2024
Peaminister, kellele valetamine on saanud igapäevaseks.
© UU

Peaminister Kaja Kallas on oma intervjuus veebisaidile EUobserver käiku lasknud terve rea valesid või pooltõdesid.

EUobserver kirjutab: “Liberaalne poliitik tõstis oma riigis makse, et katta Eesti kaitsevajadusi. “Ma teen poliitilise enesetapu, kuid mul pole valikut,” ütles ta.”

Valetajate valitsus ei tõstnud sugugi makse ainult kaitsekulutuste tarvis, vaid ennekõike enda tekitatud riigieelarveaukude täitmiseks. Nii on rahandusminister Mart Võrklaev öelnud, et maksutõusudega saadav raha läheb “igale poole”. Automaksu põhjendatakse samuti kas kliimavõitlusega autostumise vastu või rahapuudusega.

Kaitsekulutusteks leitaks raha küllaga, kui jääksid ära asendustegevused nagu näiteks “majanduse säilenõtkuse uurimine”.

SKANDAALNE! Mingit kokkuhoidu ei ole – riigihangete register reedab, kuhu raha laristatakse

Kaja Kallas püüab välismeediale jätta mulje, nagu oleks tema katastroofilisest majanduspoliitikast tingitud maksutõusude taga ainult kaitsekulutuste vajadus, kuid see on kui mitte täisvale, siis pooltõde, kaitsekuludele ei pöörata sugugi nii palju tähelepanu, kui valelik peaminister väita püüab. Kaitsekulutuste tõstmine pole Reformierakonna maksupoliitikas kunagi prioriteetne olnud.

Ja muidugi ei rääkinud ta sellest, kuidas vaikis Riigikogu valimiskampaania ajal, et Reformierakond kavatseb makse tõsta, sest see “olnuks ebapopulaarne”.

Kaja Kallase poliitiline enesetapp ei seisa vähimalgi määral kaitsekulutuste tõstmise, vaid riigi majanduse laostamise, tapva rohepöörde läbisurumise ja oskamatu valitsemise taga. Rahvas ei hinda teda madalalt sugugi mitte Eesti kaitsmise, vaid Eesti lammutamise pärast.

Intervjuus kirjutatakse: “Euroopa Ülemkogu kahepäevase kohtumise eel märkis liberaalne poliitik, et ta ei ole sõjaõhutaja:” Taas vale: Kaja Kallas on järjekindlalt väitnud, et Eesti olevat sõjas.

“Eesti on ennast positsioneerinud raha hankimiseks ühiste laenu- või kaitsevõlakirjade kaudu, kuid tõenäoliselt on ettepaneku vastu kokkuhoidlikud riigid, kes on pandeemia järel tõrjunud mõtet emiteerida rohkem ühist võlga.” See teade võib Eesti rahvale üllatuseks olla.

Väljaanne jätkab: “Kolmandate riikide sanktsioonidest kõrvalehoidmise lahendamiseks on Eesti teinud ettepaneku kehtestada teatud kaupade või tehnoloogia kvoodid teatud kolmandatesse riikidesse, kehtestada täielik embargo ja keeld kõikidele transiitkaupadele läbi Venemaa, laiendades sanktsioonide all olevate kaupade nimekirja ja peegeldades sanktsioone.”

Huvitav, kas EuObserver teab kõigist neist Postimehe ja Eesti Ekspressi kajastatud juhtumitest, kus läbi Kaja Kallase valitsetava Eesti või Eestist käib vilgas kaubavahetus Venemaaga?

Üks asi on siiski ära märgitud: “Kallase rahvusvaheline maine sai igatahes löögi, kui eelmisel aastal teatati, et tema abikaasa Arvo Hallik teeb Venemaal raha.”

“Alates 2021. aastast Eestit esimese naisjuhina juhtinud 46-aastane Kallas ütles, et ei kandideeri ühelegi EL-i tippkohale.  “Kui maailmas ringi vaadata, siis naisjuhid loobuvad, sest see on nii raske, eriti kui teil on perekond,” lisas ta.” Nüüd siis tuli perekond meelde, eriti pärast seda, kui ta jättis suurpered rahata.

Kaja Kallas valetas taas maailmal suu ja silmad täis.

Uued Uudised