Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saulustest saavad Paulused ehk vasakliberaalid vahetavad Ukraina sõja ajal alatasa kesta

-
23.03.2024
Põlev Vene naftatehas.
© Scanpix

Pseudoliberaalide ja vasakpoolsete maailm on rajatud valedele ja mõnikord tekitab see naljakaid enesepaljastuse momente.

Washington kutsus korduvalt Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) ja Ukraina luure peavalitsuse (HUR) juhte üles lõpetama rünnakud Vene naftarafineerimistehastele, sest rünnakud tõstavad nafta hinda. Samuti on USA mures võimalike Venemaa vastusammude “provotseerimise” pärast, kirjutab Financial Times. Vastavatest USA presidendi Joe Bideni püüdlustest ütles väljaandele kolm anonüümseks jääda soovinud kõnelustega kursis olevat ametnikku. (ERR)

Olukord on naljakas, sest just Biden on üks kliimahüsteerilistest riigipeadest, kes on fossiilsete kütuste vastu tegutsenud ja USA naftatööstust kokku surunud. Küünikud ütlevad nüüdki, et Ukraina ju lõpetab oma tegevusega fossiilsete kütuste tootmist. Tõe Bideni kohta ütleb aga välja nõustamisettevõtte Rapidan Energy juht ja endine Valge Maja energeetikanõunik Bob McNally: “Miski ei hirmuta Ameerika ametis olevat presidenti rohkem kui kütusehindade tõus valimisaastal.”

Seega on Biden justkui kliimavõitleja, aga samas kardab naftatootmise katkemist ja kõrgeid hindu, mis võivad talle presidendikoha maksma minna.

ERR-i kodulehel aga on sel teemal sõna võtnud Eesti “eksperdid” Hanno Pevkur, Marko “Päevapiltnik” Mihkelson, Indrek Kannik ja Sven Mikser, kes kõik rõhutavad, et Ukrainal on ründamiseks õigus, kuid siis hakkavad Bideni-USA tegevusele mingil moel õigustusi otsima – on ju Biden nende ideoloogiline isa. Kui Kannik räägib poole sõnaga Bideni tahtejõuestust poliitikast, siis Mikser otsib sellele puhtalt õigustust. On näha, et “eksperdid” lähtuvad poliitilistest ja ideoloogilistest punastest joontest, märkamata, et enam kui kaks aastat kestnud sõjas on lääneriigid jätnud Ukraina rinnetel hätta, sest kardavad Venemaad ärritada.

Kui FT uudis tõele vastab, mängitakse Ukraina ümber väga räpaseid mänge, mida poliitkorrektsed Eesti võimupoliitikud kunagi tõsiselt jutuks ei võta. Vene presidendi pressiesindaja Peskov aga teatab, et nüüd alles läheb sõjaks.

Uued Uudised