Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE esinumber eurovalimistel on Martin Helme, Jaak Madison kandideerib ankrumehena

-
23.03.2024
Martin Helme, Jaak Madison
© UU

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu kinnitas Tallinnas toimunud volikogul Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja ja valimisprogrammi „Eesti eest Euroopas“.

EKRE esinumber europarlamendi valimistel on erakonna esimees Martin Helme.

Praegune eurosaadik Jaak Madison kandideerib ankrumehena ja on nimekirjas üheksas – nii nagu ka 2019. aasta eurovalimistel.

Europarlamenti kandideerivad veel Riigikogu liige Anti Poolamets, Riigikogu liige Helle-Moonika Helme, Riigikogu liige ja endine Riigikogu esimees Henn Põlluaas, Riigikogu liige ja ettevõtja Siim Pohlak, Tartu volikogu liige, sotsiaaltöö ekspert Merle Kivest, Riigikogu liige, endine keskkonnaminister Rain Epler ja Riigikogu liige, endine maaeluminister Arvo Aller.

EKRE esimehe Martin Helme sõnul seisavad erakonna kandidaadid Eesti rahvusriikluse ja Euroopa Liidu kui rahvusriikide ühenduse eest.

„Meie programm „Eesti eest Euroopas“ on kantud põhimõttest, et me ei tohi lasta Brüsselil rahvusriikidelt rohkem võimu kaaperdada. Meil on vaja võtta tagasi oma iseseisvus, kehtestada piiridel tõhus kontroll, peatada roheäärmuslus, taastada mõtte- ja sõnavabadus. Alles seejärel on loodud tingimused Eesti püsima jäämiseks, eestlaste peremeheks jäämiseks omal maal ja meie inimeste elatustaseme tõusmiseks nii, et nad ei ole sunnitud minema võõrsile,“ ütles Helme.

Helme sõnul on EKRE eesmärk saada valimistel kaks mandaati. „Kui vaadata Euroopat tervikuna, siis sotsialistide ja liberaalide toetus kahaneb ja rahvuslaste populaarsus kasvab. Eurooplased on hakanud oma nahal tundma, kuidas sotside ja liberaalide „vabaduse“, „võrdsuse“ ja „progressi“ sildi all ellu viidav poliitika hävitab rahvuslust, traditsioone ja sõnavabadust, teeb rahva vaeseks ja halvendab julgeolekut. Sellise poliitika mõju on tuntav ka Eestis, avaldudes kõige teravamalt hinnatõusus, sisserände suurenemises ja woke-kultuuri pealetungis. Ma usun, et aina rohkem on eestlasi, kes tahavad selle poliitika välja vilistada ja võtta kursi normaalsuse suunas. Ainus kindel viis selleks on hääletada eurovalimistel EKRE kandidaadi poolt.“