Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Mart Helme ja sajad väiksed Putinid

-
24.03.2024

Kui Mart Helme väljendas Riigikogus muret seoses sellega, et sada tuhat igas mõttes kontrollimata põgenikku võivad tekitada haigustesse nakatumise tõusu Eesti püsielanike seas, ründas härra poliitikut kogu salliv peavool ja ülipädev Eesti poliitliberaalide liit.

Mitu kuud kostus kõrvulukustav klähvimine teemal, et Mart Helme rängalt solvas pagulasi, keda ta ei salli. Samad süüdistajad alles hiljuti ässitasid vaeseid politseipoisse ja -tüdrukuid kallale nendele, kes viibisid ilma maskita vales kohas, kui see just endise keskerakondlase pedefilmi esitlus ei olnud. Aga maskita terroristlikud ostjad kaubanduskeskuses võisid teisi nakatada.

Kuid kas siis valijate poolt volitatud Riigikogu liige ei peaks kaitsma oma rahva elulisi huve, hoiatama ka võimaliku epideemia eest? Mart Helme ei ässitanud ju mitte kellelegi kallale politseikoeri, ta lihtsalt pööras tähelepanu faktile, et Eesti inimestele hakkavad igal pool köhima näkku kümned tuhanded sisserändajad riikidest, kus hügieen ja meditsiin on asjaolude sunnil hoopis madalamal tasemel, kui meil siin. Ja vastavalt on ka palju suurem nakkushaiguste levik.

Ja mida me loeme nüüd sellisest tuntud väljaandest nagu Die Zeit?

Aga seda, et Saksamaal oli 2023. aastal järsult kasvanud tuberkuloosi haigestunud elanike hulk. Mitu aastat enne seda oli antud paha haigus Saksamaal aina taandunud, inimesed haigestusid palju harvemini – ja siis tulid põgenike massid ning toimus kohe tuberkuloosi haigestumiste arvu hüppeline kasv.

Zeit viitab allikale – Robert Kochi Instituudi (RKI) teadislikele töödele. Selgus, et saksa teadlased seostavad tuberkuloosi haigestumise plahvatuslikku kasvu Saksamaal põgenike tulvaga Ukrainast ja mõnest teisest riigist.

No on need saksa meditsiiniteadlased ikka fritsud, tõelised marthelmed, eks ole? Tegelikult ei ole. Sakslased on poliitkorrektsusega juba ammu põlvili surutud, põgenike kohta sõnakestki ei julge poetada. Seega kui juba sellist asja õdesid, siis on sakslastel tõesti vesi ahjus.

Artiklis öeldakse, et kokku haigestus 2023. aastal Saksamaal ametlikult tuberkuloosi 4481 inimest, samas kui 2022. aastal haigeks jäi 4082, ja 2021. aastal – 3931 saks(amaa)last.

„RKI põhjendab seda haiguse levikut peamiselt immigratsiooniga Ukrainast. Seal kohtab tuberkuloosi, eriti sellist, mis on ravimitele vastupidav, tunduvalt sagedamini, kui Saksamaal,“ kirjutab Die Zeit.

Kas need eesti poliitikud ja väljaanded, kes ründasid Mart Helmet selle eest, et mees hoiatas Eesti tervishoiusüsteemi ja inimesi immigratsiooniga seotud reaalse ohu eest nende tervisele, ei võiks ükskord juba vabandada? Tunnistada, et Mart Helmel oli jälle õigus?

Aga oravad, sotsid, kirstuerakonna lehtmelased ja delfistid ei vabanda mitte kunagi mitte ühegi oma rumala laimu pärast.

Nad on nagu väiksed Putinid – ei vabanda mitte kunagi, ei tunnista vigu ja õigust jääb neil alati ülegi. Putin äigab oma seisukoha õigsuse tõestuseks raketi, meie „liberaalid“ aga kopitanud lehepakiga.

Ivan Makarov