Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogu õiguskomisjoni sotsist esimees kasutas maksumaksja raha endale poliitilise reklaami tegemiseks

-
24.03.2024
Kui Riigikogu õiguskomisjoni eesotsas on sahkerdaja, siis pole imestada, kui asjad untsus on. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Härrassotsid võivad küll sotsiaalsest õiglusest rääkida, aga nad käituvad rahvalt kokku korjatud rahaga alati omakasupüüdlikult.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni hinnangul kasutasid Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo ja volikogu esimees Eduard Odinets endale poliitilise reklaami tegemisel omavalitsuse raha, kirjutab Põhjarannik.

Komisjon menetleb sotsiaaldemokraatidest Kaselo ja Odinetsi juhtumit seoses eelmise aasta 23. detsembril linnavalitsuse ametlikul Facebooki lehel avaldatud videotervitusega, mis valmis Kohtla-Järve linna raha eest ning mille pikema versiooni avaldasid nad ka oma isiklikel sotsiaalmeediakontodel.

Kaselo vastas erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK), et video tellis Odinets, kes kutsus ka teda videos osalema, ja talle teadaolevalt maksis video 150 eurot. Odinets kinnitas oma vastuses, et video maksis 150 eurot ja selle eest tasus Kohtla-Järve linn. ERJK jätkab selle keelatud annetuse menetlemist ning selle käigus peaks selguma, kas ja milline karistus Odinetsile ja Kaselole määratakse.

Odinets on tuntud ka sellepoolest, et käib sageli Riigikogu tööajast homoagendaga seotud lähetustel, lisaks on ta abielu pilastamise seaduse ja vaenukõneseaduse aktiivne eestvedaja.

Uued Uudised