Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Parim iseloomustus Kaja Kallasele tuleb koduerakonnast: väiklane inimene 

-
25.03.2024
Kaja Kallas on oma väiklust igati välja näidanud.
© UU

Reformierakonnas ussitab ning tüli Kaja Kallase ja Andrus Ansipi vahel kasvab, mis on endastmõistetavalt partei siseasi, küll aga öeldakse välja karme hinnanguid peaministri kohta.

ERR vahendab: “Ansipi sõnul on Kaja Kallasele iseloomulik, et kui teda kritiseeritakse faktidega, siis vastab ta isikuvastaste ja väiklaste rünnakutega, mil pole mingit faktilist tõestust.”

Andrus Ansip on märki tabanud: seda näeb igas Riigikogu infotunnis, kus Kaja Kallas pritsib kobrana mürki iga kriitilise küsimuse esitajale, minnes sageli väga isiklikuks. See on madala inimese tunnus.

Õigus on Ansipil ka selles: “Reformierakonna praegustel juhtidel arusaam, et kuna Reformierakonnata pole võimalik moodustada ühtegi koalitsiooni, siis pole vaja ka avatud debatti erakonnas, riigikogus või ühiskonnas ning kõik kriitilised seisukohad üritatakse summutada iga hinnaga. Aga demokraatia jaoks on siiski debatti vaja.”

Ansip tõi välja, et Reformierakonna suur toetus on kiirelt kahanenud – kui varem toetas erakonda kolmandik valijatest, siis nüüd napp kuuendik. Samuti tõi ta välja, et kui näiteks 2014. aastal oli Reformierakonnas üle 13 000 liikme, siis nüüd alla 10 000 liikme.

Ta lisas, et just Reformierakonna esimehel Kaja Kallasel on kõige rohkem neid inimesi, kes suhtuvad temasse negatiivselt. Ansipi sõnul on uuringute järgi Martin Helmel ja Mihhail Kõlvartil nendesse vähem negatiivselt suhtuvaid inimesi.

Kaja Kallast iseloomustavad seega kõige paremini tema enda erakonna inimesed. Huvitav on samas ka Kroonika uudis, milles kirjeldatakse Kaja Kallase “säramist” Euroopa Ülemkogul koos Ursula von der Leyeni ja Christine Lagardega ning lisatakse: “Küll aga ei ole postitusel endal väga positiivseid kommentaare. Pigem süüdistatakse „kolme daaliat“ genotsiidis, inimeste võlgades ja häbis.””

Uued Uudised