Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kultuuriminister uhkustab rahaeraldistega, mida EKRE osalusega valitsus pidas loomulikuks

-
25.03.2024
Kultuuriminister Heidy Purga.
© UU

Kui Kaja Kallase valitsus jaotab kuskil heldelt raha, tasub alati juhtumisse süveneda, sest üldjuhul saavad raha kas omad või on juttude taga omajagu valskust.

Kultuuriministeeriumi kodulehelt leiab: “Veebruaris avas Kultuuriministeerium esimest korda taotlusvooru, mille raames toetatakse rahvusvaheliselt väga kõrge taseme ja suure riigi turundamise potentsiaaliga spordivõistlusi. Rally Estonia korraldamist plaanitakse voorust toetada kahe aasta jooksul kokku 3,15 miljoni euroga ja laskesuusatamise MMi korraldamist nelja aasta jooksul 4,3 miljoni‬ euroga.”

Summad võivad tunduda suurena, aga need on mõeldud kuni nelja aasta peale.

“Rahvusvahelised võistlused on iga riigi silmapaistvaks visiitkaardiks. Kõrgel tasemel suurvõistlused toovad Eestisse märkimisväärse hulga välisturiste, elavdades majandust ja regionaalarengut. Kui 2017. aastal toetas ministeerium rahvusvahelisi spordisündmusi kokku 340 000 euroga, siis 2024. aasta eelarves on selleks ette nähtud üle 6 miljoni euro. Eesti sporditipud saavad tänu sellele võimaluse võistelda kodustel radadel, kohalik publik aga elada kaasa nii meie oma talentidele kui ka rahvusvahelistele sporditähtedele,” ütles kultuuriminister Heidy Purga.

Miks võrdleb Purga rahaeraldist aastaga 2017? Milline oli seis eelmisel, 2023. aastal? Kas 2005. aastaga ei tahaks võrrelda, siis näiks seis veel parem? See meenutab Nõukogude Liitu, kus riigi saavutusi 1980. aastal võrreldi Tsaari-Venemaaga 1914. aastal.

Kas Purga ei mäleta, et esimene kord, kui MM toimus Eestis ehk aastal 2020, eraldas valitsus, kus oli ka EKRE, ühe ralli jaoks 2,5 miljonit eurot?

Riik toetab autoralli MM-etappi 2,5 miljoni euroga

Uued Uudised