Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukraina president käis ära, võimupoliitikud said oma sära kätte ja nüüd on isegi turvakulud unustatud

-
25.03.2024
Slava-Ukraini-Eesti-200 tipp-poliitik Ukraina presidendi kätt surumas.
© UU

Praegune valitsus eraldab rahasid küll rohepöörde ekspordiks arengumaadesse, küll majanduse “säilenõtkuse” uurimiseks ning paljudesse teistesse asendustegevustesse, kuid seda ei anta sageli riigiametite igapäevatöö rahastamiseks. Ka mitte juhul, kui kuluallikaks oli Ukraina presidendi visiidi turvamine.

Õhtuleht kirjutab: “Suur osa Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi Eesti 10.–11. jaanuari visiidi korraldamisest langes siseministeeriumi allasutustele – nagu politsei- ja piirivalveametile (PPA), kaitsepolitseile ja päästeametile. Enamik visiidi korraldamisest oli osa nende igapäevatööst, ent mitte kõik. Nüüdseks on lisakulud kokku liidetud ning edastatud valitsusele palvega need riigi reservist tagasi saada. Kaks kuud pärast visiiti pole valitsus aga midagi hüvitanud, PPA kui suurima lisatöö tegija kulud küünivad aga 271 281 euroni.”

Kui president Zelenski oli Eestis, ronis iga väiksemgi suure egoga poliitik pisarsilmi temaga ühele pildile, aga kui visiit läbi sai, on kõik unustatud. Ukraina sõbrad ollakse siis, kui sellest endale poliitilist kasu tõuseb, aga kui glamuur kaob ja saabub igapäevaelu, unustatakse ka sõdiva riigi presidendi visiit. Aga riigis, kus väljend “Slava Ukraini” muudeti paroodiaks, ei tasu millegi üle imestada.

Samas leiab võimuliit “vähese raha” alati, kui on vaja rahastada midagi, mis neile otsest kasu toob.

Uued Uudised