Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oma jope: Alar Karis kinnitas uueks justiitsministriks Madis Timpsoni, kes on peaprokuröri kursusevend

-
25.03.2024
aFEP_0061
© Riigikogu

President Alar Karis kinnitas uueks justiitsministriks senise Viljandi linnapea Madis Timpsoni (Reformierakond), kes „juhuslikult“ on peaprokurör Andres Parmase kursusevend ülikoolist. „Me oleme Parmasega kursavennad ja saame isiklikult väga hästi läbi,” ütles ta täna ETV „Hommikuterevisioonis“. Eelmine justiitsminister Kalle Laanet astus tagasi pärast seda, kui oli hakanud huvi tundma Parmase tegevuse vastu, mille peale lekitati meediasse korteriskandaal..

“Seekord siis nii,” ütles Karis, rahuldades esmalt Kalle Laaneti tagasiastumispalve justiitsministri ametikohalt. “Ja järgmine paber tuleb millal?” küsis Karis peaminister Kaja Kallaselt.

Timpson on õppinud Tartu Ülikoolis õigusteadust ja lõpetas ülikooli 2001. aastal õigusteaduskonnas magistrikraadiga.

2017. ja 2021. aasta kohalikel valimistel valiti Timson Viljandi linnapeaks.

Oma kasupojalt korteri üürimise tõttu väärteouurimise alla sattunud justiitsminister Kalle Laanet otsustas pärast peaminister Kaja Kallasega rääkimist meedias ilmunud uudiste valguses tagasi astuda.

Laaneti suhtes alustati väärteomenetlus korruptsioonivastase seaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb toimingupiirangu rikkumist.

Laaneti korteriskandaal lekitati meediasse kohe pärast seda, kui ta avaldas rahulolematust prokuratuuri ja peaprokuröri töö suhtes.