Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Lehtse ja Jäneda koolilaste vanemad otsustasid edasi võidelda!

-
25.03.2024
“Koolis, ma käisin koolis…” (Mart Helme)

Tapa volikogu otsustas keskerakonna ja reformierakonna estofoobide ning pastla-Kristina harimatuseministeeriumi survel likvideerida Lehtse ja Jäneda koolid kui iseseisvad üksused ja põhikoolid, küüditades vanemad lapsed internatsionaalsesse Tapa kooli, sealjuures nimetades kärbitud koolid ümber samuti Tapa koolideks.

Nii et jälle on aktuaalne ajalehe „Tapa kommunist“ aegne sõnademäng – nüüd siis „Tapa kool“ ja „Tapa koolid“.

Ei mõjunud ei rahva poolt kogutud allkirjad ega meeleavaldused oma valijaid petnud saadikute kontori ees.

Aga lastevanemad ei kaota lootust ja on otsustanud edasi võidelda.

„Annan teada, et seoses Tapa valla planeeritava haridusreformiga oleme valla koolide mõnede lapsevanematega otsustanud enda, oma laste ja õpetajate õiguste kaitseks pöörduda kohtusse.

Kavas on kaasata sarnaseid vaidlusi varemgi pidanud advokaat. Teatavasti advokaadi kaasamine on seotud ka rahalise kuluga.

Selleks puhuks otsustasime teha väikese korjanduse minu isklikule ainult selleks otstarbeks kasutatavale kontole. Ühelt poolt läbipaistvuse tagamiseks, teiselt poolt toetajate isikuandmete kaitsmiseks olen lubanud konto detalisele väljavõttele ligipääsu ka Kätlin Varblasele (Lehtse Kooli lapsevanem), üldist infot kogunenud summa ja detailset infot selle raha kasutamise kohta jagame kõigi annetajatega.

Ootame kõigi inimeste annetusi, kes soovivad meid selles võitluses toetada! Oma toetusest saab märku anda tehes ülekanne järgmiselt:

Saaja: SIRLI NELLIS

IBAN: EE424204278618222202

Lisaks ootame infot kõigi lapsevanemate ja teiste isikute kohta, kes tunnevad, et planeeritav haridusreform riivab ka nende õigusi ning soovivad oma õiguste kaitseks kohtusse pöörduda, st hagiavaldusele ka oma allkirja panna.

Juhul, kui annetustega kogunenud summa ületab kohtuvaidlusega kaasnevaid kulusid või kui kohtuotsuse tulemusena on vastaspool kohustatud kulud hüvitama, siis saame raha annetajatele tagastada või annetajate soovi korral edasi annetada näiteks koolidele vms heategevuseks.

Olen avatud täiendavatele küsimustele ja ettepanekutele!

Lugupidamisega,

Sirli Nellis

Jäneda kooli lapsevanem“

UU kaastöötaja Ivan Makarov ja fotograaf Gerli Tali toetasid oma kodukandi koolide jätkamist jõukohaste annetustega vahetult enne selle loo avaldamist.

MEEDIAVALVUR: Jäneda ja Lehtse laste ja elanike kurb hüvastijätt oma koolidega