Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Maksuminister Võrklaevale: on veel hulk asju, mida maksu alla panna

-
26.03.2024
Lehmadele võiks kehtestada peerumaksu
© UU

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) toetab magustatud jookide maksustamist Eestis ja tegi ettepaneku maksustada ka magustatud piimajoogid ja naturaalsed mahlad. Sealjuures peaksid organisatsiooni ettepanekul toodete hinnad maksude tõttu tõusma vähemalt 20 protsenti.

Kindlasti meie lastevihkajalik valitsuskoalitsioon haarab sellest võimalusest kiiresti kinni, sest raha on ju rohepöördeks vaja. WHO arvates aitab see võidelda rasvumise vastu. Võibolla.

Igatahes järjekordne löök lastega peredele on ette valmistamisel. Minu arust aitavad rasvumisele kaasa ka igasugu nutiseadmed. Võibolla tuleks maksuminister Võrklaeval kaaluda ka nutiseadmete maksustamist.

WHO arvates tuleks magustatud jookide maksustamise eelnõusse lisada ka jookide kogus, mida reisija võib isiklikuks tarbeks teisest riigist kaasa tuua, et vähendada teisest riigist toodud toodetega kauplemist ja sellisel viisil maksudest kõrvalehoidumist.

Annaks veel mõningaid vihjeid uute maksude kehtestamiseks.

1. Habememaks. Venemaal tsaar Peeter I poolt kunagi kehtestati. Maks oli 50 rubla aastas. Tookord kohutav summa.

2. Akna- ja uksemaks 19. sajandil Prantsusmaal kasutuses olnud maks.

3. Sillamaks. Keskaegsed feodaalid läksid nii kavalaks, et sildu ehitati ka kuivale maale, peaasi, et maksu sai võtta.

4. Selleks, et põllumajandus lõplikult hävitada võiks kehtestada lehmadele peerumaksu. Eritavad ju lehmad tohutus koguses metaani.

5. 1481 aastal imperaator Frederick III-s kehtestas maksu türklastele ja teistele moslemitele. Kahel käega toetan sellise maksu kehtestamist.

Kindlasti annab veel midagi välja mõelda.

 

Mati Kuklane, EKRE juhatuse liige