Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvas tahab automaksu vastast aktsiooni korrata

-
26.03.2024
Stopp automaksule!

Pärast automaksu vastast aktsiooni „Peata auto! Peata automaks!“, millest võtsid osa väga paljud inimesed kõikjal üle Eesti, on tulnud hulgaliselt ettepanekuid seda aktsiooni korrata, et valitsusele ikka päriselt kohale jõuaks, et see maks on ebaõiglane ja mittevajalik.

Ebaõiglust tajuvad inimesed soovivad oma meelsust näidata ja anda valitsusele signaal – ärge kehtestage automaksu. Kui korra on tehtud, on asi ka juba selgem.

Kui 19. detsembri liiklusseisakus Tallinnas tekkisid automaksu vastase protestiaktsiooni tõttu mitmel pool ummikud, siis teisteski Eesti linnades sai valitsuse rahvavaenulikule poliitikale selle protestiga selgelt märku antud.

Näiteks Rakveres, kus kunagi ummikuid ei ole, seiskus liiklus peatänavaks oleva Tallinna ja Laia tänava ristmikul, kus asub muuseas ka sealne Reformierakonna kontor. Pärnus blokeeriti liiklus sillal. Tartus protestiti automaksu vastu mitmel pool. Tartu kesklinnas kohtas kaasliiklejate poolt igati mõistvat suhtumist ka neilt, kes ei vaevunud autot peatama, möödakäijate seas oli uudistajaid palju ning paljud tõstsid toetuseks pöidla.

Mitmel pool ühinesid ummikusse jäänud autod protestijatega ja lülitasid samuti sisse ohutuled. Antslas tuldi välja lausa traktoritega.

Protestiaktsioon ise kulges rahulikult ning ka politsei näitas üldiselt üles mõitslikkust.