Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valed valikud pööravad majanduse taastumise surnud kassi põrkeks

-
26.03.2024
Äripäeva toimetus
© Uued Uudised

Majanduse oodatav taastumine võib osutuda surnud kassi põrkeks, kui kriisis ettevõtete ja majandusruumi konkurentsivõime arendamiseks vajalikke samme ei astuta, leiavad ettevõtjad.

„Majanduses nimetatakse taastumist teinekord surnud kassi põrkeks (langusele järgnev ajutine tõus, mida peetakse ekslikult taastumiseks ). Eesti majandus on ajas tagasi langenud umbes neli aastat ja sellest taastumiseks ei piisa, et kass põrkab samale kohale tagasi, vaid peaks põrkama kõrgemale,“ rääkis Äripäeva raadio saates „Tööandjate tund“ Alexela juhatuse esimees Marti Hääl.

Kuna välisinvesteeringute meelitamisega on tema hinnangul lähiaastatel geopoliitilise olukorra tõttu keeruline, keskenduks ta sektori haaval valdkondade nina vee peale tõstmisega.

Alustada tuleks töötlevast tööstusest, millel ühiskond suuresti seisab.

Eksportiva Saku Õlletehase juht Jaan Härms selgitas saates, et joogitööstusele andis välisturgudel hoobi näiteks kulude kiire kasv.

Maksude tõstmise asemel tuleks keskenduda sellele, et majandusruum võimaldaks eksportivatel ettevõtetel luua suuremat lisandväärtust ja see tagab ka suurema maksutulu.

Maksu- ja õigusruumi stabiilsus on üks, mida peavad lisaks kohalikele oluliseks ka välisinvestorid. „Stabiilsusega on eriti viimasel aastal olnud üsna kehvasti,“ märkis TREV-2 juht Sven Pertens.

Teiseks soovitab Pertens keskenduda transpordiühendustele – kui lennuühendustega on enam-vähem, siis maanteed pole heas seisukorras ja raudtee on praegu tema sõnul praktiliselt ainult siseriiklikuks kasutuseks

 

Allikas: Äripäev

 

Vaata lisaks: 

https://www.aripaev.ee/uudised/2024/03/23/valed-valikud-pooravad-majanduse-taastumise-surnud-kassi-porkeks