Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uuring: valitsuse usaldusväärsus on oluliselt kukkunud. See valitsus on riigile julgeolekuoht

-
27.03.2024
Kamp, keda rahvas ei usalda.
© UU

Järgneva uuringu puhul on oluline vaadata  usaldusmomenti: kaitseministrit usaldab alla kolmandiku inimestest, haridusministrit veerand, peaministrit ja siseministrit viiendik, usaldus rahandusministri vastu on peaaegu olematu, kõiki kokku usaldab napilt 17 protsenti rahvast… see valitsus on riigile suur julgeolekuoht.

Kantar Emori värskest poliitikute usaldamise uuringust selgub, et Eesti elanikud usaldavad valitsuse liikmetest jätkuvalt enim kaitseminister Hanno Pevkurit, kellele järgnevad haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning peaminister Kaja Kallas – kõikide ministrite keskmine usaldusväärsus langes märtsis 21 protsendilt 17 protsendile.

Valitsuspoliitikute usaldusväärsuse pingereas esikohal olevat Pevkurit usaldab 30 protsenti Eesti elanikest ning teisel kohal olevalt Kristina Kallast 26 protsenti. Sealt edasi tulevad väikeste protsendipunktide vahedega peaminister Kaja Kallas 21 protsentiga, siseminister Lauri Läänemets ja terviseminister Riina Sikkut mõlemad 20 protsendiga, välisminister Margus Tsahkna ja kultuuriminister Heidy Purga mõlemad 18 protsenduiga ning kliimaminister Kristen Michal 17 protsendiga.

Nüüdseks endist justiitsministrit Kalle Laanetit ja regionaalminister Madis Kallast usaldab 13 protsenti ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalot 10 protsenti Eesti elanikest. Kõige väiksem on inimeste usaldus endiselt majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo ning rahandusminister Mart Võrklaeva suhtes, keda usaldab vastavalt kaheksa ja seitse protsenti.

Andmed põhinevad Kantar Emori läbi viidud üle-eestilise esindusliku valimiga uuringul, mis viidi läbi veebi teel 14.-20. märtsil. Küsitleti 1215 Eesti elanikku vanuses 16+.

Vastajatele anti ette poliitikute nimekiri ja neil paluti hinnata, keda nad sealt usaldavad. Tegemist on Kantar Emori algatusel tehtava korduvuuringuga.

Norstati uuring ütleb, et koalitsioonierakondi toetab kokku 36,6 protsenti ning opositsioonierakondi 58,9 protsenti vastajatest. (BNS)