Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: järgmistel valimistel koonduvad vene valijad tõenäoliselt Keskerakonna taha

-
27.03.2024
Ilmselt savadb Kõlvart ja Keskerakond nüüd “appitõttajate” hääled.
© UU

Ei ole vaja ettekuulutamise üleloomulikke võimeid, et ennustada keskerakonna mäekõrgust võitu Tallinnas järgmistel KOV-i valimistel, ilmselt ka Ida-Virumaal.

Põhjus lihtne, “meie omi pekstakse!” ja see on piisav ajend koondumiseks. Rahvustunnuse järgi lähevad valima ilmselt ka need venelased, kes muidu oleks koju jäänud ja kel kogu maailma asjadest muidu sügavalt “pohh”. Riskianalüüsi kohaselt on neid muide üsna palju, mingi aastatetagune hinnang ütles vist kusagil 60%.

Lillad erakonnad võivad lõpetada igasugused heietused vene valija häältest, isegi klounid liikumisest “koos” võivad rahumeeli otsida uusi väljakutseid.

Nimetus “sots” kõlab tänasest alates venelase kõrvus jälgi reeturi sünonüümina ja Ossinovskil tasub nüüdsest pimedal õhtutunnil tänavail oma rahvuskaaslasi hoolega vältida.

Tegelikult näeme venelaste valimisaktiivsuse ootamatut kasvu ilmselt juba eurokolhoosi valimistel juunis ja keskerakonna kandidaatide suurt edu. IRLi märg unistus kahest kohast Brüsselis võib samuti suure tõenäosusega kibeda lõpu saada, kus Kõlvart ja vana stalinist Toom teevad eestlaste seljad prügiseks.

Selleks tuleb igatahes valmis olla, et venelaste edu ei tuleks üllatusena. Igasugused populaarsusküsitlused on tuleviku ennustamisel kasutud, kui mängu sekkub rahvustunne ja solvumine. Ainus, mida veel ette võtta annaks, on valimisõiguse ära võtmine kolmandate riikide kodanikelt, kuid selleks ei pruugi reformierakonna agendijuhid Kremlis oma “dobrood” anda.

Džinn on pudelist välja päästetud, härrased vannutatud mehed!

Urmas Reitelmann, EKRE poliitik