Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Metanool tuleb taas Pärnusse, seekord rohelisena

-
27.03.2024
Pärnu linnavalitsus kiljub vaimustusest rohepöörasusega kaasa.
© UU

Kolmapäeval asusid ajalehed pasundama ühest miljoniinvesteeringust Pärnusse, mis paljudele ilmselt meeldib, kuid mõnelegi tekitab küsimusi. Kurbnaljakas on see, et jutt käib metanoolitootmisest, mis pärnakatele on ajaloost valus teema.

BNS vahendab: “Hollandi päritolu energiavaldkonna üleminekuprojektide arendaja Power2X on planeerimas Eestisse üle ühe miljardi euro suurust investeeringut roheenergia keskuse rajamiseks.

Kavandatav tootmisüksus hakkab täieliku väljaarendamise järel tootma kuni 500 000 tonni rohelist metanooli aastas. Tootmine põhineb kohapealt hangitud kestliku metsandustoodangu jääkidel ja paindlikul rohelisel vesinikul, mille valmistamiseks kasutatakse Eesti tulevaste meretuuleenergia alade toodangut.”

Esiteks on hoiatav see, et investeering kannab kliimalipikut – tuleb väliskapital ja teeb siia midagi rohepöörast ning seejuures kasutab veel tuuleparkide elektrit, merre rajatud ehitised aga pole mingilgi moel loodussõbralikud. Kui nii suur investeering hakkab kasutama ka “kestliku metsandustoodangu jääke”, siis ei jää Eesti metsadest midagi järele – seda vajab oma puidutööstus ja Vene puitu ju enam ei tule, ise hakime juba praegu lepavõsasid.

Teiseks – kellele see “tootmisüksus” kasu tooma hakkab? Eesti venestub, internatsionaliseerub ja multikultiseerub, riik tuuakse võõraid täis ja eestlastele jääb oma kodumaal üha vähem ruumi. Igal uuel investeeringul on mõtet vaid siis, kui kasu saavad eestlased ja seejuures otsest, mitte “tulevad uued kõrgepalgalised töökohad”, mis on alati müüdiks osutunud.

Tallinna kortereidki ehitatakse juba peamiselt võõrastele ja selle investeeringuga lülitatakse Eesti globaalsetesse struktuuridesse, millest saavad kasu võõrad, mitte selle maa põlisrahvas. Suured rahvusvahelised firmad ei tule siia meid aitama, vaid endale kasumit hankima.

Miks hollandlased oma “tootmisüksust” Hollandisse ehitada ei soovi? Ilmselt on põllumeeste protestid kliimameetmete vastu nad ära hirmutanud ja nii vaatavadki nad väikese reformierakondlikult korruptiivse Ida-Euroopa riigi poole.

Tuleb olla ettevaatlik kõigi asjadega, mida iseloomustatakse sõnadega “kestlik”, “paindlik”, “jätkusuutlikult hangitud”, “tugeva pühendumusega” ja nii edasi – sellist mesimagust juttu sai Nõukogude ajal omajagu kuuldud.

Metanool aga tuletab pärnakatele meelde salaviinaäri aegu, mil see kustutas inimelusid. Huvitav, et metanool jõuab nüüd Pärnusse tagasi, ainult et rohelisena.

Uued Uudised