Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase tänased jutud NATO kohta ei lähe kokku tema varasemate ütlustega

-
29.03.2024
Peaminister, kellele valetamine on saanud igapäevaseks.
© UU

Peaminister Kaja Kallas loobib tühje sõnu, mille eest saab ehk kusagil kiita, kuid turvalisustunnet tema jutt ei lisa, sest see ongi vaid jutt. NATO on küll Eesti kui liikmesriigi julgeolekutagatis, kuid Kallase enda jutud tüürivad rappa, sest varem on ta teisiti rääkinud ja see usaldust küll ei tekita.

BNS vahendab: “Peaminister Kaja Kallas märkis reedel NATO-ga liitumise 20. aastapäeval, et tänu toonastele õigetele ja vajalikele otsustele saab Eesti olla vaba ja tunda end turvaliselt.”

2022. aasta juunis oli Kaja Kallas sootuks teisel arvamusel. The Financial Timesis ilmunud intervjuus hoiatas ta, et alliansi Baltikumi kaitseplaani kohaselt võib Eesti riik Venemaa rünnaku korral täielikult hävida, sest selle järgi on arvestatud, et Balti riigid võivad Venemaa okupatsiooni alla jääda 180 päevaks.  “Kui võrrelda Ukraina ja Balti riikide suurust, siis see tähendaks meie riikide ja kultuuri täielikku hävingut,” ütles Kallas.

Millal Kaja Kallas valetas, toona või praegu? Või valetab ta kogu aeg, vastavalt vajadustele?

Peaminister peaks ise teadma alliansi teatud nõrkusi selle järgi, et tema algatus “Miljon mürsku Ukrainale”, mis pidi teostuma tänavu 20. märtsiks, kukkus läbi, kokku saadi EL-ist (mis osaliselt kattub NATO-ga) erinevatel andmetel vaid kolmandik kuni pool lubatud kogusest. Õige poliitiku häirekell tiriseks selle peale.

Turvalisusest on asi kaugel ja selle varjamine võib hoopis rängalt kätte maksta. Kaitseväe juhataja kindral Martin Herem teatas Jaapani visiidil, et Eesti peaks järgmise kahe aasta jooksul kahekordistama oma kaitsekulutuste taset, et varuda piisavalt laskemoona võimalikuks konfliktiks Venemaaga, kirjutab ERR.

Herem ütles, et Venemaa režiimi juhti Vladimir Putinit ei heidutaks ei tuumarelvade kasutamise võimalus ega suurte kaotuste kandmine, kui ta otsustaks rünnata Eestit. Küll aga oleks Eesti laastatud, kui Putini vägesid ei suruta kiiresti tagasi.

Eesti on NATO liige ja Venemaa agressioon tõrjutakse üheskoos tagasi, küll aga ei saa nõustuda Kaja Kallase väidetega, et Eesti saab ennast nüüd turvaliselt tunda. Just praegu muutub olukord üha pingelisemaks.