Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kodumaad külastav eestlane: majanduslanguse tulemust näeb tänavatel inimestes

-
29.03.2024
Eesti hetkeseis karikaturisti pilgu läbi.
© Erki Evestus

Väidetavalt oskavad kõrvaltvaatajad muutusi paremini hoomata ja seetõttu maksab uskuda ka üht välismaal elavat eestlast, kelle jutt erineb märgatavalt Eesti Panga sensitiivide või rahandusministeeriumi propagandistide räägitavast.

“Kaheksa kvartalit järjest kestnud majanduslangus hakkab jõudma Eesti inimeseni ning seda on näha ka tänaval ringi liikudes, nendib alaliselt Portugalis elav, kuid hetkel ajutiselt Eestis viibiv LHV Groupi kaasasutaja Andres Viisemann Äripäevale antud intervjuus.

„Tallinnas ringi käies vaatan ikka, mis võrreldes eelmise korraga tänavapildis on muutunud. Kui eelmine kord siin käisin, jäi mulle silma, et inimestel oli energiat rohkem, siht olemas ja silmavaade selge, täna tundub pilt oluliselt vähem energiline,“ nentis Viisemann.

Eesti Pank väitis hiljuti oma ettekandes, et asjad minevat paremuse poole ja inimeste ostujõud kasvab, kuid erinevate pankade esindajate analüüsid kinnitavad pigem vastupidist, majanduslangus jätkub või siis on tegu nn surnud kassi põrkega ehk näilise taastumisega pärast rasket kukkumist.

Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside süüks jääb löögi andmine inimeste vaimsele tervisele – alles oli koroona, millele järgnes Ukraina sõda ja sellega kaasnev pinge ning nüüd antakse maadligi lööv hoop ka maksukoormuse katastroofilise tõusuga.

Uued Uudised