Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: riigitelevisioon üritab muuta eesti kultuuri rõveduste kloaagiks

-
29.03.2024
“Üks mees õnnesärgis laval liikvel on…” – Fix

Kui riiklik televisioon reklaamib, ja seda eriti tüütul moel, mingit kultuuri valdkonda arvatud sündmust, siis 90% juhtudest võib kindel olla, et sulle näidatakse p…et, tutti, aeletakse laval kalsoonides, ronitakse teineteisele rõvedalt selga või lauldakse nilbusi.

Nii ka eile ETV „kultuurisaates“ OP: teater „Must kast“ sai 10-aastaseks ja seks puhuks on valminud ka selle trupikese heliplaat. Ma ei tea, kas saates näidatud lõik näidendist „Lilli“ oli selle toodangu jaoks ikka hea reklaam, sest mingi näitlejatädi üritas seal laulda, ja tema poolretsitatiiv oli nii must ja nõnda paha häälega esitatud, et teist korda sellist asja kogeda ei tahaks.

Soovides saate lõpus vaatajatele ilusaid pühi, lasi saatejuht Owe Petersell eetrisse laulu lavastusest „Peks mõisatallis“ pealkirjaga „Ehale“, mida esitas Jaanika Tammaru, kes intervjuud andes sügas pühendunult oma tagakintsu, nagu oleksid tal kirbud.  Muusikalist kuulmist tal nagu oleks, aga sisu oli selline: poisid, tulge mu linade vahele mitmekesi, „tule siia väike rebane, tule juba, püksid rebadel, mölla nagu segane… ma luban, et ei nakka ja katsun olla vakka… tule künna mind kui maad hommikuni, kui saad, pole vahet, all või peal, igatmoodi mul hea… lastetagi on elu raske, palun, poisid, poisid, poisid, ärge sisse laske“.

Olen kunagi sunnitud kuulama roppe vene tšastuškasid, need olid vähemalt särtsakamad.

Rahva sekka kultuuri toojal Owe Petersellil oli saates seljas särk, kus peal kümned seksimispoosid.

Ilmselt seepärast puksitigi kultuurisaatest välja intelligentsed saatejuhid Margit Kilumets ja Margus Tabor, et nad ERR-i poolt programmilisteks tehtud rõvedustele alla ei kirjutanud. Pealekauba oli nende töö mingil määral traditsiooniline peremudel: mees ja naine.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Kersti Kaljulaid varjab Lääne eest Venemaa võikaimaid roimasid